Den Gouden Haan,Den Gouden Haan | Carrefour

Ambachtelijke advocaat in vele smaken

Je hebt de dorpskern van Nijlen nog niet achter je gelaten of daar stap je Den Gouden Haan al voorbij. Hier maakt Geert Dillen advocaat die uitgeroepen werd tot de beste ter wereld in 2011.

Geert met producten van Den Gouden Haan in Nijlen

“Toevallig advocaat beginnen maken”

“Mijn ouders hadden een feestzaal. Zij maakten er alle gerechten zelf. Ik heb een opleiding voor kok gevolgd en rolde zo mee in de zaak. Het was helemaal niet mijn bedoeling om me te specialiseren in advocaat. Maar toen ik op een dag bij het bereiden van advocaat per ongeluk koffiegruis had toegevoegd, bleek dat best lekker. Zo ben ik het recept van deze eierlikeur beginnen te verbeteren. Sinds die toevallige koffieadvocaat creëerden we 22 smaken, zoals chocola, banaan of pistache”, vertelt Geert.

“Smeuïg en zacht van smaak”

“Omdat we een ambachtelijke werkwijze hanteren en we onze eieren bij een Kempense kippenboer halen, is onze advocaat sinds vorig jaar erkend als streekproduct. Bij een
fabrieksadvocaat worden de ingrediënten gewoon gemixt en in flessen gegoten. Wij warmen alles eerst traag au bain-marie op. Zo wordt de advocaat smeuïger en zachter van smaak en structuur. Dat kost ons meer tijd, maar het kwaliteitsverschil is groot”, oppert Geert.

Geert maakt advocaat in Den Gouden Haan in Nijlen

Deksel advocaat potten Den Gouden Haan in Nijlen

De beste advocaat ter wereld

“In 2011 werd ons product in Londen tot de ‘Beste advocaat ter wereld’ gekozen. Dat had ik niet verwacht. Maar daarna ging het plots hard. Iedereen sprak over ons en wilde onze advocaat leren kennen. Maar we blijven trouw aan onze principes. Smaak is alles. Voor een nieuwe smaak duurt het een jaar voor ik hem helemaal op punt heb”, zegt Geert.

“Regelmatig proeverijen bij Carrefour”

“In het begin had ik mijn twijfels bij de samenwerking met Carrefour. We lagen al bij de kleine ambachtelijke winkels in de streek, waarom dan ook een grote distributieketen? Nu ben ik wel overtuigd. Regelmatig doen we proeverijen in de Carrefourwinkels. Zo kunnen nieuwe klanten ons product ontdekken. Ook tijdens de coronacrisis bleef de verkoop bij Carrefour stabiel.” zegt Geert tevreden.

Je vindt de producten bij Carrefour winkels in de regio Antwerpen, Mechelen en ten noorden van Brussel.

producten Den Gouden Haan in Nijlen

©Lizzy Van Uffel

Geert in winkel Den Gouden Haan in Nijlen

Beleef ter plaatse

-     Winkel met advocaat, honing, confituur, likeuren en kruidenbonbons
-     Groepsbezoek na reservatie (min. 15 personen, betalend, met degustatie)

Contact: Den Gouden Haan, Kesselsesteenweg 1, 2560 Nijlen, tel. 03/481 82 49
Openingsuren: Van dinsdag tot zaterdag van 14u tot 18u.

www.dengoudenhaan.com