Op het veld,Op het veld | Carrefour

Confituur van de eigen aardbeien uit volle grond

Je moet al een hele vroege vogel zijn om vóór het openingsuur bij Op het Veld aan te kloppen. De telers van aardbeien en bessen verkopen vanaf zeven uur ’s morgens de vruchten die ze die ochtend al geoogst hebben.

Griet en Johan met kinderen en producten in velden van Op Het Veld

“Vers geplukt uit de volle grond”

“Elke ochtend oogsten wij onze aardbeien en andere rode vruchten uit volle grond, zoals braambessen en frambozen. Die vruchten verkopen wij meteen in onze eigen hoevewinkel, al vanaf zeven uur ‘s morgens. Omdat wij dagvers verkopen kunnen wij soorten met minder lange houdbaarheid maar wel erg veel smaak selecteren. Dat verschil proef je. Een vers geplukte framboos of braambes, daarvoor doen mensen nog de moeite om zich te verplaatsen”, zegt Griet met een glimlach.

“Confituren met veel fruitsmaak”

“Het fruit dat ‘s avonds niet verkocht is, verwerken wij zelf tot confituur of sap. Een keer per week reserveren we een ganse dag om confituur te maken. De zuivere confituren van aardbeien, pruimen en frambozen zijn de toppers. Ze bevatten allen minstens 66% fruit en dus niet meer dan 33% suiker. We hebben ook suikervrije confituren met 80% vruchten en een suikervervanger. Je proeft zo de echte fruitsmaak”, vertelt Griet met volle overtuiging.

confituren en sap van Op Het Veld in Nijlen

Griet en Johan met producten in velden van Op Het Veld in Nijlen

Een gans jaar verse confituur

“Het oogstseizoen van ons fruit loopt van begin mei tot eind september. Tijdens de andere maanden blijven we confituur maken en verkopen. Een deel van het fruit wordt daarom bewaard in een vriescel. We maken de confituren ambachtelijk zonder toevoeging van bewaarmiddelen. Een lokale microbrouwerij maakt zelfs een aardbeibier met onze vruchten”, voegt Griet er trots aan toe.    

Beleef ter plaatse

-     Hoevewinkel met vers fruit (van mei tot eind september) en confituur
-     Groepsbezoek na reservatie
-     De fruitvelden liggen rond de boerderij

Contact: Tuinbouwbedrijf Op het Veld, Steynehofweg 7a, 2660 Bevel, tel. 0477/90 21 11
Openingsuren: Alle weekdagen vanaf 7u. Weekends en feestdagen vanaf 9u. 

www.ophetveld.be

winkel Op Het Veld in Nijlen

Het fruit van Op het Veld in jouw Carrefour winkel

In al onze winkels is een rek voorbehouden voor producten van lokale, hardwerkende producenten. We geven de voorkeur aan de verkoop van deze lokale producten binnen een straal van 40 km rond de plek waar het product gemaakt wordt. 

Je vindt de producten van Op het Veld bij Carrefour in Nijlen, Lier, Westerlo, Burcht, Hasselt, Groenplaats, Kapellen, Borsbeek, Turnhout en Zoersel.