Brouwerij L’Annexe,Brouwerij L’Annexe | Carrefour

Respect voor traditie en creativiteit

L’Annexe is een brouwerij en gisterij in de drukte van de hoofdstad. Brouwers Grégoire en Max hebben er respect voor de Belgische en Brusselse brouwtraditie, zolang ze er ook een vleugje van hun eigen creativiteit aan toe kunnen voegen. Het resultaat zijn alcoholische dranken die zelfs de meest beslagen bierkenner kunnen verrassen.

Max en Grégoire van L'Annexe

Bewust midden in de stad

“Grégoire en ik zijn twee jeugdvrienden die tien jaar geleden als hobby bier begonnen te brouwen. Onze brouwsels vielen zo in de smaak dat we in 2017 beslisten een echte brouwerij op te richten. We kozen bewust voor Sint-Gillis. We willen immers midden in de stad tussen de mensen en onze klanten zitten. Onze brouwerij bouwden we uit in een oud atelier dat bij de schildersschool Van der Kelen hoorde, vandaar de naam L’Annexe. Ondanks het succes van onze bieren hopen een kleinschalige brouwerij te kunnen blijven”, vertelt Max.
 

Seizoensbieren met karakter

“Onze bieren zijn van het type saison. Dat zijn oorspronkelijk lichte bieren met weinig alcohol die voor de seizoensarbeiders in Henegouwen en Noord-Frankrijk gebrouwen werden. Ze hebben echter een uitgesproken karakter doordat de gist erg aanwezig is. Die smaak appreciëren wij. We zoeken oude recepten op, maar experimenten ook. Voor de Black Saison roosteren we bijvoorbeeld eerst de granen. Zo smaakt er een toets van koffie of chocolade doorheen”, legt Max uit.

De bieren van L'Annexe

L'Annexe

Fermentation, expérimentation

“Onze vrouwen zijn niet echt bierliefhebbers. Daarom zijn we ook gefermenteerde dranken beginnen maken. Dat zijn natuurlijk sprankelende dranken met een alcoholpercentage van 1 à 2%. In elke bloem of bloesem zit immers gist waarmee je aan de slag kan. Zo maken we een vlierbloesemchampagne. We experimenteren ook met smaakcombinaties, zoals framboos met munt of een gemberbier met kruiden. Deze sprankelende dranken zijn volop in opmars; ook omdat ze in cocktails gebruikt kunnen worden” verzekerd Max ons.

Beleef ter plaatse

-     Winkel met eigen producten
-     Begeleid bezoek van de brouwerij na reservatie
-     Je mag zelf ook even een kijkje nemen in de brouwerij 

Hoe te bereiken? De brouwerij bevindt zich halverwege in de Metaalstraat aan de linkerzijde

Contact: Brasserie L’Annexe, Metaalstraat 19, 1060 Sint-Gillis, tel. 0474/45 33 99
Openingsuren: Er zijn geen vaste openingsuren. Meestal is er iemand aanwezig tussen 10 en 17u

www.lannexe.brussels

Brouwerij L'Annexe

De dranken van L’Annexe in jouw Carrefour winkel

In al onze winkels is een rek voorbehouden voor producten van lokale, hardwerkende producenten. We geven de voorkeur aan de verkoop van deze lokale producten binnen een straal van 40 km rond de plek waar het product gemaakt wordt. 

Je vindt de bieren van L’Annexe bij Carrefour in Brussel en in de Brusselse rand.