Brouwerij Beerstorming,Brouwerij Beerstorming | Carrefour

Leve het experiment!

Weet jij soms ook niet welk bier te kiezen uit de tientallen soorten en flesjes in de winkel? Draai de rollen dan om en brouw zelf je favoriete bier. Dat is wat Beerstorming doet: in Brussel houden ze de grote Belgische bierverscheidenheid meer dan op peil dankzij het onbeperkt experimenteren met ingrediënten en smaken. 

Arthur van brouwerij Beerstorming

Bedenk zelf je eigen bier

"Toen ik in 2015 samen met mijn vader deze brouwerij oprichtte, zochten we naar een manier om ons te onderscheiden van die tientallen andere brouwerijen en hun bieren. We kozen om de Brusselse bierdrinker zelf te laten bepalen welke bieren hij graag lust. Nu kunnen klanten hier elke donderdag- en vrijdagavond zelf hun bier brouwen. In een brainstormsessie –vandaar de naam Beerstorming—zoeken we samen naar de perfecte combinatie van smaak, kleur en alcohol. Op het eind van de avond kunnen deelnemers hun eigen brouwsel proeven en mee naar huis nemen”, vertelt Arthur.

Traditioneel en experimenteel

“We nemen om de drie maanden deel aan een brouwwedstrijd, hierdoor brengen we om de drie maand een nieuw bier uit. Smaakexperimenten met bijvoorbeeld wasabi of rode biet zijn hier al gepasseerd, maar die bieren zullen nooit een breed publiek aanspreken. Meer traditionele bieren doen dat wel en houden we soms wel in ons gamma. GMGK is bijvoorbeeld een frisse en fruitige zomerse dorstlesser. Nordic Hopster is een IPA met een vleugje citrus en pompelmoes. Deze bieren vind je permanent bij onze verdelers, zoals Carrefour”, zegt Arthur.

Arthur aan het werk

De bieren van Beerstorming

“Grote diversiteit benadrukken”

“Door deze aanpak leren wij als brouwers snel welke smaken er in de markt liggen en welke niet. Zo is er een tendens naar meer hoppige en fruitige bieren. Ook het alcoholpercentage mag voor vele bierdrinkers lager. Onze filosofie is echter om ook altijd ruimte te laten voor experimenten in de marge. Onlangs gebruikten we nog pindanoten en maakten we een gezouten bier. Dit wordt nooit een groot succes, maar wij vinden dat interessant. Ons doel is niet het beste bier ter wereld te maken, maar de grote diversiteit van onze biercultuur te benadrukken”, vertelt Arthur trots. 

Beleef ter plaatse

-     Winkel met de eigen producten
-     Er is een bar waar je de bieren kan proeven van woensdag tot zaterdag
-     Bezoek aan de brouwerij
-     Mogelijkheid om je eigen bier te brouwen op donderdag- en vrijdagavond (reservatie)

Hoe te bereiken? Je passeert de brouwerij in de Alsembergsesteenweg nummer 75 aan de linkerkant

Contact: Beerstorming, Alsembergsesteenweg 75, 1060 Sint-Gillis, tel. 0472/89 74 01
Openingsuren: van woensdag tot vrijdag van 14 tot 18u. Op zaterdag van 14 tot 19u

www.beerstorming.net

De buitenkant van brouwerij Beerstorming

De bieren van Beerstorming in jouw Carrefour winkel

In al onze winkels is een rek voorbehouden voor producten van lokale, hardwerkende producenten. We geven de voorkeur aan de verkoop van deze lokale producten binnen een straal van 40 km rond de plek waar het product gemaakt wordt. 

De bieren van Beerstorming zijn verkrijgbaar bij Carrefour in Brussel en in de Brusselse rand.