Brouwerij En Stoemelings,Brouwerij En Stoemelings | Carrefour

Brusselse bieren ontstaan in de Marollen

In de hoofdstad van het land van het bier is er geen nood aan vers brouwersbloed. Voortdurend staan er jonge Brusselaars op die het lokale biererfgoed nieuw leven in blazen. In Laken brouwt En Stoemelings traditioneel Brussels bier.    

Denys en Samuel in Brouwerij En Stoemelings in Brussel

“Echt Brussels Ketjesbier”

“Dit is een 100% Brusselse brouwerij. Wij zijn twee echte Ketjes die vijf jaar geleden hun eerste bier brouwden in het hartje van de Marollen. Dat gebeurde een beetje en stoemelings. In het Brussels dialect betekent dat zoveel als op kousenvoeten. We hadden er toen geen idee van waartoe dit zou leiden. Die eerste brouwsels gebeurden in kookpannen van dertig liter. Nu brouwen we in echte brouwketels en hebben we een volume van 1400 hectoliter per jaar”, zeggen Samuel en Denys.    

Typische Brusselse bieren

Tanteke, Curieuse Neus, Vogelpik, Hoppy Madame zijn enkele van de bieren. Het zijn geen zotte brouwsels, maar typische Brusselse bieren met een originele naam en een smaaktoetsen van koriander, citroenverbena of een ander kruid.    

De verschillende biersoorten van Brouwerij En Stoemelings in Brussel

de winkel van Brouwerij En Stoemelings in Brussel

Duurzaamheid is belangrijk

“Ruim twee jaar geleden verhuisden we van de Marollen naar de site van Greenbizz bij Tour & Taxis in Laken. Dit is een groeiende hub met bedrijven die op een ecologische manier proberen te werken, waaronder nog vier andere brouwers. Duurzaamheid is erg belangrijk voor ons. We proberen wegwerpmaterialen te vermijden, watergebruik te beperken en onze leveringen met anderen te centraliseren. In de stad leveren we trouwens met de fiets”, zeggen Samuel en Denys enthousiast.    

Beleef ter plaatse

-     Bierwinkel met mogelijkheid om te proeven
-     Vanuit de winkel zie én ruik je de brouwerij
-     Rondleidingen na reservatie

Hoe te bereiken? De brouwerij bevindt zich op de site van Greenbizz (hub voor duurzame bedrijven) in Laken
Contact: Brouwerij En Stoemelings, Dieudonné Lefèvrestraat 37, 1020 Brussel,
tel. 02/259 25 46
Openingsuren: Van maandag tot vrijdag van 9u tot 16u.    

www.enstoemelings.be    

De Greenbiz site en En Stoemelings in Brussel

De biertjes van En Stoemelings in jouw Carrefour winkel

In al onze winkels is een rek voorbehouden voor producten van lokale, hardwerkende producenten. We geven de voorkeur aan de verkoop van deze lokale producten binnen een straal van 40 km rond de plek waar het product gemaakt wordt.

Je vindt de bieren van En Stoemelings bij Carrefour in de regio Brussel.