Les Fraises du village,Les Fraises du village | Carrefour

Smaakvolle aardbeien uit volle grond

Voorbij de drukte van de stad wordt het landschap groener en fiets je plots langs uitgestrekte aardbeivelden. Trek er de remmen dicht bij Les Fraises du Village, een aardbeiproducent die in heel België aan Carrefour levert.

Pascal in de serres van Les Fraises du Village in Charleroi

“We houden vast aan kwaliteit”

“Vroeger hadden we een klassiek landbouwbedrijf, maar in de jaren 90 zijn we overgeschakeld op de aardbeiteelt. Die markt is vrij stabiel. Zo zijn we één van de grootste producenten van België geworden. We blijven echter een familiebedrijf dat ik samen met mijn vrouw en onze twee kinderen uitbaat. En we houden vast aan kwaliteit. Zo kweken we aardbeien enkel in volle grond en kiezen we delicate maar lekkere rassen. De smaak van deze verse aardbeien is niet te overtreffen”, vertelt Pascal trots.    

Plukrijp in de winkel

Joly is het aardbeiras dat aan Carrefour wordt geleverd. Deze aardbeien zijn vrij delicaat, maar erg lekker van smaak en mooi van structuur. Daarom worden ze pas geplukt als ze rijp zijn. Daarna moet het snel gaan, want erg lang zijn ze niet houdbaar. De volgende ochtend liggen de aardbeien dus al in de winkel.

Verse producten van bij Les Fraises du Village in Charleroi

Heerlijke pannenkoeken met ijs van Maison Gourmande

La Maison Gourmande

Bij de boerderij baat de familie Bolle een gezellige Maison Gourmande uit. Je kunt er ijs, pannenkoeken, wafels of gebak eten, altijd mét de aardbeien van het veld vlakbij. Verser kun je ze niet proeven. Kinderen vinden het vast een leuke fietsstop. Er is immers een speeltuin en er lopen boerderijdieren rond.    

Beleef ter plaatse

-     Verkoop van groenten, fruit, boerderijproducten, wijnen, bier, roomijs en gebak
-     Bij Maison Gourmande kan je proeven van roomijs, pannenkoeken, wafels of gebak gegarneerd met aardbeien
-     Kinderen kunnen genieten van een speeltuin en kleine boerderijdieren

Contact: Les Fraises du Village, Rue de Godiassau 47, 6280 Gerpinnes, tel. 071/50 50 02
Openingsuren: Van woensdag tot zaterdag van 10u tot 18u.

www.fraisesduvillage.be

De aardbeien van Les Fraises du Village in Charleroi

De aardbeien van Les Fraises du Village in jouw Carrefour winkel

Je vindt deze overheerlijke aardbeien terug in alle Carrefour winkels over heel België. Ze behoren tot de Kwaliteitsketen Carrefour.