Le Clos des Aulniats,Le Clos des Aulniats | Carrefour

Blije bijen

Honing uit een buitenwijk van Charleroi? We fronsten ook de wenkbrauwen, maar er blijken weinig plaatsen in ons land die meer geschikt zijn voor het houden van bijen dan de oude industriegebieden van de stad bij de Samber.    

De honing van bij Le Clos des Aulniats in Charleroi

“Nieuwe microklimaten voor bijen”

“Het klinkt misschien raar, maar zo’n verstedelijkte en geïndustrialiseerde regio als Charleroi is beter voor bijen dan het platteland. Daar vallen de insecten ten prooi aan de pesticiden van de landbouw, in de stad niet. De nu verlaten terrils en industriegebieden zijn microklimaten met nieuwe planten die bijen aantrekken. Zo ontstaat er een wisselwerking die tot verrassende microbiotopen leidt. Dat maakt het gebied aantrekkelijk voor imkers”, vertelt Dimitri.    

“Elk jaar andere smaak”

De artisanale gemengde honing is afkomstig van verschillende bloemen en bloesems. De meest voorkomende zijn deze van de paardenbloem, linde en pruimelaar. Hun aandeel in de honing verschilt echter van jaar tot jaar, want elk bloeiseizoen is anders. Jaargangen kunnen dus verschillen van smaak. Van elke soort is een gefilterde vloeibare variëteit en een smeerbare gekristalliseerde versie beschikbaar.    

De winkel van Le Clos des Aulniats in Charleroi met alle producten

Dimitri aan het werk met de bijen van Le Clos des Aulniats in Charleroi

Elke bijenkast één keer per week bezoeken

“Ik heb 150 bijenkorven verspreid over de regio van Charleroi. Als je weet dat een imker zijn bijenkasten minstens een keer per week moet bezoeken, dan begrijp je dat ik van maart tot september elke dag druk in de weer ben. Als je dit niet graag doet, hou je het niet vol. ’s Avonds is het werk nog niet klaar. Dan vul ik de potten met honing om ze vervolgens te verdelen naar de verkooppunten”, oppert Dimitri.

Beleef ter plaatse

-     Winkel met verschillende soorten honing en afgeleide producten als peperkoek en honingbonbons
-     Groepsbezoek met proeverij na reservatie

Contact: Le Clos des Aulniats, Rue Puissant 230, 6040 Jumet, tel. 071/34 28 43
Openingsuren: Maandag en dinsdag van 9u tot 13u30 en van 16u tot 19u. Woensdag van 13u30 tot 19u. Donderdag en vrijdag van 16u tot 19u. Zaterdag van 10u tot 13u.    

http://www.leclosdesaulniats.sitew.com

De winkel van Le Clos des Aulniats in Charleroi

De honing van Le Clos des Aulniats in jouw Carrefour winkel

In al onze winkels is een rek voorbehouden voor producten van lokale, hardwerkende producenten. We geven de voorkeur aan de verkoop van deze lokale producten binnen een straal van 40 km rond de plek waar het product gemaakt wordt. 

Je vindt de producten in de Carrefour winkels in de omgeving van Charleroi en Bergen.