De Wroeter,De Wroeter | Carrefour

Confituren of koekjes met zelf gekweekte ingrediënten

Een activiteitenboerderij om mensen met een beperking dat zetje te geven zodat ze weer in het normale arbeidscircuit aan de slag kunnen. Dat is Activiteitenboerderij De Wroeter. Werken in en met de producten van de natuur kan het beste uit elke mens halen. Ontmoet deze harde werkers en proef hun lekkere streekproducten in Wimmertingen.    

De winkel van activiteitenboerderij De Wroeter

“Een ecologisch en sociaal project”

“De Wroeter is een activiteitenboerderij waar volwassenen met een verstandelijke of sociale beperking werken in een bakkerij, fruit telen en catering verzorgen. Dat gebeurt allemaal op een ecologisch verantwoorde wijze. Dat is ook een voorwaarde om toe te treden tot Puur Limburg, de Limburgse producentencoöperatie waarvan we lid zijn. De Wroeter heeft een bakkerij en keuken waar ze onder andere quiches, pizza’s, soepen en spaghettisaus maken”, vertelt Lieve, de woordvoerster van De Wroeter.

Pure confituren

De verse oogst van de boerderij en de verwerkte producten verkoopt De Wroeter in haar boerderijwinkel. Via Carrefour worden vooral zelfgemaakte confituren verdeeld. Er is een uitgebreid gamma aan confituren van onder andere krieken, pruimen, rabarber en vele bessensoorten. De vruchten kweekt De Wroeter zelf en zijn meestal biologisch en altijd ecologisch verantwoord geteeld.    

De producten van activiteitenboerderij De Wroeter in Haspengouwen

De koekjes van activiteitenboerderij De Wroeter in Haspengouwen

“Sterker terug naar de arbeidsmarkt”

“Onze medewerkers zijn geen klassieke boeren. We helpen hen om via deze stiel terug de veerkracht te verwerven om op eigen benen te staan. Het doel blijft immers om via deze activiteitenboerderij mensen zinvolle arbeid aan te bieden”, aldus De Wroeter.

Beleef ter plaatse

-     Boerderijwinkel met verse groenten en fruit, maar ook verwerkte producten uit de bakkerij en de keuken
-     Picknickplaats waar je kunt uitrusten met een sapje, ijsje of gebak uit de winkel
-     Bezoek mogelijk na reservatie

Hoe te bereiken? Volg tussen knooppunten 138 en 148 de Herbroekstraat tot bij De Wroeter.
Contact: De Wroeter activiteitenboerderij, Sint-Rochusstraat 6, 3720 Kortessem,
tel. 011/37 52 92
Openingsuren: Dinsdag, donderdag en vrijdag van 10u tot 18u. Zaterdag van 9u tot 13u.    

www.dewroeter.be

De buitenkant van de winkel van activiteitenboerderij De Wroeter

Al dit lekkers in jouw Carrefour winkel

In al onze winkels is een rek voorbehouden voor producten van lokale, hardwerkende producenten. We geven de voorkeur aan de verkoop van deze lokale producten binnen een straal van 40 km rond de plek waar het product gemaakt wordt. 

Je vindt de producten bij Carrefour in Limburg, de Kempen en Vlaams-Brabant.