Covagri,Akker- en fruitbeCovagri | Carrefour

Van de akker recht naar de winkel

Voor Jan van akkerbouw- en fruitteeltbedrijf Covagri.be hoeft een landbouwproduct niet anoniem in de winkel te liggen. In het geval van zijn aardappelen, wortelen, ajuinen, appelen en peren zitten er mensen met passie en visie achter. En dat mag de consument weten, vindt hij.

Jan van Covagri.be

Dag en nacht werken aan kwaliteit

“We verbouwen suikerbieten, tarwe, gerst, spelt, maïs, erwten, aardappelen, wortelen, ajuinen, appelen en peren. Ons bedrijf is een samengaan van het akkerbouwbedrijf van mijn ouders en het fruitbedrijf van mijn schoonouders. Wij kiezen er bewust voor om onze aardappelen, wortelen, ajuinen, appelen en peren gedeeltelijk via de korte keten te verdelen. Je werkt dag en nacht voor de kwaliteit van je product. Dan vind ik het erg om alles op een vrachtwagen te laden en op een hoop te gooien met andere waar ze verdwijnen in de anonimiteit. Consumenten mogen weten welke producenten er achter het product schuil gaan, vind ik”, vertelt Jan.

Directe contact met klant

“Op onze verpakkingen staat een foto van ons gezin en mijn telefoonnummer. Zo nodigen we onze klanten uit om te reageren. Dat mag positief of negatief zijn. Ik wil weten of de mensen tevreden zijn of waar ik moet bijsturen. Het gebeurt wel eens dat een klant me belt om me te feliciteren met de kwaliteit van een van onze producten. Dat directe contact met onze klant, dat geeft ons voldoening en energie om door te gaan”, vertelt Jan.

Jan en zijn familie op de velden van  Covagri.be

De producten van Covagri.be

Correcte samenwerking met Carrefour

“In de korte keten komen de versheid en de smaak van lokale producten meer tot hun recht. Ik ben tevreden over de samenwerking met een grote speler als Carrefour. Zij promoten de lokale producent op een correcte manier. Het is net de soms aparte visie en eigenheid van de lokale producent die de klanten appreciëren. Dat mag je hen niet afpakken. Dat heeft Carrefour goed begrepen”, vertelt Jan.

Beleef ter plaatse

-    Hoeveverkoop

Hoe te bereiken:? Vlakbij knooppunt 124, in de Bonderstraat nr. 1 te Lafelt-Riemst, liggen de loodsen van Covagri.be
Contact: Akkerbouw- en fruitteeltbedrijf Covagri.be, Iers-Kruisstraat 94, 3770 Riemst, tel. 0498/63 16 90
Openingsuren: Afhaalmomenten producten op woensdag van 17u tot 19u en zaterdag van 10u tot 12u

 Covagri.be

Ontdek de akker- en fruitproducten van Covagri.be in jouw Carrefour winkel

In al onze winkels is een rek voorbehouden voor producten van lokale, hardwerkende producenten. We geven de voorkeur aan de verkoop van deze lokale producten binnen een straal van 40 km rond de plek waar het product gemaakt wordt. 

Je vindt deze producten in veel Carrefour winkels in heel Limburg.