De Jambrouwerij,De Jambrouwerij | Carrefour

Confituur zoals bij oma

Wie herinnert zich niet de potten confituur die ’s zomers bij oma op het fornuis stonden te pruttelen? In de winter konden we zo dat overschot aan fruit op de boterham smeren.  Zo gaat ook de Jambrouwerij in Riemst te werk. Confituur maken zoals bij oma. Want beter bestaat er toch niet?

Maarten aan het werk in de Jambrouwerij te Riemst

Koperen ketels op het fornuis

“Wij maken ambachtelijke confituren en streekproducten. Dat betekent dat alles op de manier gebeurt zoals onze oma’s dat deden. Hier staan vijf koperen ketels op het fornuis. Al het werk gebeurt met de hand, zo kleinschalig werken wij. Wij willen dat zo houden. We groeien wel, maar zonder van deze basisprincipes af te stappen. De Jambrouwerij is  ontstaan vanuit het verwerken van fruit uit de eigen familieboomgaard”, vertelt Maarten.

Je proeft meer fruit

“Fruitz is ons merk dat we speciaal ontwikkeld hebben voor winkels als Carrefour. Wij onderscheiden ons met onze ambachtelijke manier van werken, minder suiker en méér fruit. De meeste andere confituren bevatten maar 50% fruit, wij voegen 66% vruchten toe. Dat verschil proef je. We voegen ook geen bewaarmiddelen toe”, vertelt Maarten trots. 

De confituren van de Jambrouwerij te Riemst

Maarten van de Jambrouwerij te Riemst

Lokale verankering

“De lokale verankering vinden we belangrijk. Een aantal fruitsoorten voor onze confituren plukken we zelfs zelf: paardenbloemen, kweeperen, mispels, ... We verkopen onze producten ter plekke in onze streekproductenwinkel. Ook geven we jongeren met een beperking de kans om zich bij ons van hun beste kant te laten zien. Zo zijn we voor hun een fijne beschutte werkplek”, vertelt Maarten.

Beleef ter plaatse

-     Winkel met de eigen producten en andere streekproducten
-     Klein terras met zitplaatsen en beperkte kaart
-     Vanuit de winkel zie je de keuken met de koperen confituurketels
-     Rondleiding voor groepen na reservatie (betalend)

Hoe te bereiken? Tussen knooppunten 569 en 82 bij de Bergstraat rechts tot bij De Jambrouwerij
Contact : De Jambrouwerij, Val-Meerstraat 123, 3770 Riemst, tél. 0470/85 21 10
Openingsuren: Woensdag tot en met vrijdag van 10u tot 18u. Zaterdag van 10u tot 17u

www.dejambrouwerij.be

Jambrouwerij te Riemst

Ontdek de ambachtelijke confituur van de Jambrouwerij in jouw Carrefour winkel

In al onze winkels is een rek voorbehouden voor producten van lokale, hardwerkende producenten. We geven de voorkeur aan de verkoop van deze lokale producten binnen een straal van 40 km rond de plek waar het product gemaakt wordt. 

Je vindt deze confituur in de Carrefour winkels in Tongeren, Bilzen, Hasselt en Kuringen.