Ferme de Gerard Sart,Ferme de Gerard Sart | Carrefour

Thuis bij de boer

De boerenstiel kan soms een eenzame bezigheid zijn. Joëlle en haar man besloten jaren geleden hun landbouwbedrijf wat af te bouwen. Ze begonnen hun eigen producten zelf te verwerken en te verkopen. Sindsdien komt er voortdurend volk over de vloer en is het contact met de klant er wel. 

Joëlle van Ferme de Gerard Sart in Luik

Bewust kleinschaliger

“Vroeger was onze boerderij groter. We zijn bewust kleinschaliger geworden en hebben onze activiteiten gediversifieerd. We openden eerst een hoevewinkel. Daar verkopen we zelfgemaakte confituren en ijs van melk van onze koeien. Later kwamen er ook hoevekippen bij en hebben we boerengolf geïntroduceerd. De mensen die we zo over de vloer kregen, wilden graag ook iets eten en drinken. Dus legden we op ons erf een terras aan. Gasten kunnen er nu streekgerechten eten of iets drinken.”, vertelt Joëlle.

 

Confituur met extra smaak

“De confituurmarkt is een al redelijk verzadigde markt. Om ons te onderscheiden van andere merken verkopen we daarom bij Carrefour enkel confituren met een extra smaak, zoals kersen met munt, frambozen met basilicum, peren met kaneel of kruidenmengeling, aardbeien met peper of rabarber met vlierbloesem. Ik maak alleen combinaties die ik zelf lust. Ik vind bijvoorbeeld kiwi’s niet lekker, dus maak ik er ook geen confituur van.”, vertelt Joëlle.

De producten van Ferme de Gerard Sart in Luik

De verschillende producten van Ferme de Gerard Sart in Luik

Veel lokaal fruit

“We kopen ons fruit zoveel mogelijk lokaal. De frambozen komen bijvoorbeeld van een kleine teler uit de streek. Het Land van Herve is gelukkig een streek met nog veel hoogstamfruitbomen. Zo beschikken we altijd over vers fruit om te verwerken tot confituur en ijs. In onze ijstoog hebben we tot 36 smaken in de aanbieding. Bij de confituren hebben we achttien smaken.”, vertelt Joëlle.

Beleef ter plaatse

-     Hoevewinkel met eigen producten en andere streekproducten
-     Taverne met streekgerechten
-     Je kunt er boerengolf spelen
-     In Aubel en Welkenraedt ijssalon met ijs van de hoeve

Hoe te bereiken? De hoeve ligt links bij het binnenrijden van Julémont
Contact: Ferme de Gerard Sart, Route de Mortier 11, 4606 Julémont, tel. 04/387 63 56
Openingsuren: Woensdag, donderdag , vrijdag en zondag van 14 tot 21u. Zaterdag van 9u30 tot 21u

www.fermedegerardsart.be

De winkel van Ferme de Gerard Sart in Luik

Geniet van al het lekkers van Ferme de Gérard-Sart in jouw Carrefour winkel

In al onze winkels is een rek voorbehouden voor producten van lokale, hardwerkende producenten. We geven de voorkeur aan de verkoop van deze lokale producten binnen een straal van 40 km rond de plek waar het product gemaakt wordt. 

Je vindt deze producten in de Carrefour winkels in het Luikse en in Brussel.