Siroperie Artisanale Aubel,Siroperie Artisanale Aubel | Carrefour

Een eeuwenoude familietraditie

De ambachtslui in het Land van Herve zijn niet echt jobhoppers. Antoine Nyssen is een jonge stroopmaker, net als zijn vader en grootvader en overgrootvader en… Waarom veranderen als wat goed is dankzij jou gewoon kan bewaard blijven voor de volgende generatie? In de familie Nyssen is dat geen moeilijke keuze.

Een familietraditie bij La Siroperie Artisanale d'Aubel

Traditie sinds 1757

“Ik ben al de twaalfde generatie van dit familiebedrijf sinds 1757. In tegenstelling tot
sommige andere stroopfabrieken maken wij enkel stroop tussen 15 september en 15 oktober. We werken immers uitsluitend met verse appelen en peren. Die komen rechtstreeks van de hoogstamboomgaarden in de buurt. De traditie van het stroop maken is zeer oud. Boeren zochten een manier om hun fruit te bewaren. Door het in te koken tot stroop konden ze de hele winter van hun appelen en peren genieten.”, vertelt Antoine.

Licht gekarameliseerd

Trouw aan het oude familierecept maakt de familie Nyssen een goed smeerbare en licht gekarameliseerde stroop. De kunst zit hem in het precies weten wanneer de stroop voldoende ingekookt is. Hij mag niet verbranden, maar ook niet te lopend zijn. Afhankelijk van de variëteit van appelen en peren is er een meer zoete en een meer zurige variant. Er komen geen suikers of bewaarmiddelen aan te pas, zo schrijft het recept het immers voor. 

Peren van La Siroperie Artisanale d'Aubel

Abrikozen van La Siroperie Artisanale d'Aubel

Laag rendement

“Stroop maken is geen lucratieve activiteit. Het rendement ligt immers niet hoog. Voor één kilo stroop heb je acht kilo appelen nodig. Reken dus maar uit. Maar als erfgenamen van een oude familietraditie kunnen we niet anders. Wij willen dat datgene wat onze voorouders opgebouwd hebben, niet verdwijnt.”, vertelt Antoine.

Beleef ter plaatse

-     Verkoop ter plaatse
-     Op zaterdag om 11u is er een gratis rondleiding met proeverij
-     Groepen kunnen een rondleiding reserveren

Hoe te bereiken? Volg bij knooppunt 52 de Rue Saint-Antoine zo’n 400 meter
Contact: Siroperie Artisanale d’Aubel, Rue Saint-Antoine 16, 4880 Aubel, tel. 087/68 64 38
Openingsuren: Van maandag tot zaterdag. Geen vaste uren. Meestal is er iemand aanwezig.

www.sirop.be

De verschillende producten van La Siroperie Artisanale d'Aubel

Ontdek de traditionele stroop van de Siroperie in jouw Carrefour winkel

In al onze winkels is een rek voorbehouden voor producten van lokale, hardwerkende producenten. We geven de voorkeur aan de verkoop van deze lokale producten binnen een straal van 40 km rond de plek waar het product gemaakt wordt. 

Je vindt deze stropen in de Carrefour winkels in heel Wallonië.