La Ferme de la Bourgade,La Ferme de la Bourgade | Carrefour

Biologische zuivel uit de Famenne

De Famenne is een eindeloos glooiend weideland. Voor koeien is dit het paradijs en dat hebben Suzanne en Jean-Marie van La Ferme de la Bourgade begrepen. De biologische melk van hun dieren verwerken ze zelf tot lekkere verse zuivelproducten. Met respect voor de streek en de natuur.

Suzanne en haar gezin

“Onze passie delen”

“Achttien jaar geleden nam mijn man Jean-Marie de boerderij van zijn ouders over. Ondertussen hebben we zelf vijf kinderen waarvan we hopen dat iemand de familieboerderij zal voortzetten. Omdat we graag de passie voor ons beroep delen met anderen, hebben we ons bedrijf stap voor stap uitgebreid met gîtes, een restaurant, hoeveverkoop en boerengolf. Gasten mogen altijd een handje helpen in de stallen of gewoon rondkijken”, vertelt Suzanne.

Rustige Bleue Mixte koeien

“Onze driehonderd koeien zijn van het ras Bleue Mixte. In tegenstelling tot de bekendere blauwwit koeien worden deze dieren vooral als melkvee gekweekt. De koeien zijn heel rustig van aard. Het is een echte graskoe en dat komt goed uit in deze streek. De Famenne is immers niet echt geschikt voor akkerbouw. Er zijn wel weilanden bij de vleet waar de dieren kunnen grazen. Hun voeding kweken we zelf op biologische wijze. Zo geeft deze streek ons de producten die onze koeien nodig hebben”, aldus Suzanne.

Suzanne en haar man

De producten van La Ferme de la Bourgade

Alleen met rauwe melk

“Omdat we biologisch producten afleveren hebben we een melkopbrengst die tot 30% lager ligt. We voeren de dieren immers niet bij. We verwerken enkel rauwe melk. Zo blijven de vitaminen maximaal bewaard. Bij Carrefour verdelen we halfvolle en volle melk, yoghurt en room. De boter is beschikbaar als gezouten, ongezouten en gekruid. Paradepaardje is onze Pavé Bleue. Dat is een blauwe zachte kaas speciaal ontwikkeld om de Bleue Mixte te promoten. We zijn de enige producent van Pavé Bleue in België”, zegt Suzanne.

Beleef ter plaatse

-     Hoeveverkoop
-     Je kunt op het terras uitrusten met een drankje
-     Je mag even rondkijken op de boerderij
-     Boerengolf (reserveren)

Hoe te bereiken? Tussen knooppunt 96 en 93 net voor de Rue du Thier aan je linkerkant..

Contact: La Ferme de la Bourgade, Rue Moressée 10, 5377 Heure, tel. 086/32 10 09
Openingsuren: Van dinsdag tot zondag van 10 tot 18u 

www.lafermedelabourgade.be

De buitenkant van La Ferme de la Bourgade

Ontdek deze biologische melk in jouw Carrefour winkel

In al onze winkels is een rek voorbehouden voor producten van lokale, hardwerkende producenten. We geven de voorkeur aan de verkoop van deze lokale producten binnen een straal van 40 km rond de plek waar het product gemaakt wordt.

Je vindt de producten van La Ferme de Bougarde bij Carrefour in Marche, Jambes en Wépion