Maison Houillon,Maison Houillon | Carrefour

De laatste likeurmaker

Wallonië is een land van jenever en likeur. Toch raken deze traditionele dranken steeds meer in de verdrukking. Dat is een evolutie die Yannick Houillon in zijn eentje een halt toe roept. In zijn kleine atelier in Marloie brouwt hij volgens oude recepten traditionele pékèts en andere sterke dranken.

Yannick van Maison Houilon

Likeuren volgens oude recepten

“Wallonië is een land van likeuren. Toen ik nog restauranthouder was, maakte ik mijn eigen jenevers al zelf, zoals de bekende pékèt. Omdat die traditie aan het verdwijnen was, besloot ik in 2013 om me enkel nog op het maken van lokale sterke dranken toe te leggen. Ik verzamel oude recepten en maak sindsdien likeuren, pékèt, aperitieven, siropen en pékèts op de traditionele manier. Vandaag ben ik de laatste likeurmaker van de provincie Luxemburg”, glundert Yannick trots.

77 smaken

"Alle ingrediënten zijn van natuurlijke oorsprong. Hier komen geen chemische toevoegingen aan te pas. Het bereiken van de juiste smaak is een proces van jaren. Ik probeer zo goed mogelijk de fruitsmaak te accentueren. Momenteel heb ik 77 smaken ontwikkeld. Klassiekers zijn peer met cognac, violette, Ardense pastis en coyons d’Sindge. Dat laatste is Waals voor een likeur op basis van kersen. In het atelier bereid ik alles zelf met de hand, tot en met het kleven van de etiketten op de flessen”, vertelt Yannick.

De producten van Maison Houillon

Yannick in zijn winkel

Aansluiten bij oude traditie

“De producten die ik maak gaan terug op een oude traditie. Daarom zijn ze ook als streekproduct erkend. Ik merk dat mensen daar weer naar op zoek gaan. Ik maak soms ook dranken op vraag van de klant. Zo zijn er gepersonaliseerde likeuren voor restaurants of bedrijven. De Saveur de Marche is bijvoorbeeld een likeur met dennensmaak die gemaakt wordt voor de toeristische dienst van Marche en Nassogne”, zegt Yannick.

Beleef ter plaatse

-     Winkel met eigen likeurproducten en andere streekproducten

Hoe te bereiken?  Neem de tweede straat links na knooppunt 120 (Rue de la Station). Maison Houillon ligt aan je rechterkant, vlakbij het start- en eindpunt van deze route.

Contact: Maison Houillon, Rue de la Station 3, 6900 Marche-en-Famenne, tel. 084/46 75 50
Openingsuren: Van dinsdag tot zaterdag van 10 to 19u

 www.maisonhouillon.be

 L'extérieur de la Maison Houillon

De likeur van Maison Houillon in jouw Carrefour winkel

In al onze winkels is een rek voorbehouden voor producten van lokale, hardwerkende producenten.We geven de voorkeur aan de verkoop van deze lokale producten binnen een straal van 40 km rond de plek waar het product gemaakt wordt.  

Je vindt deze likeur in winkels van Carrefour in Luxemburg en Namen.