Oost-Vlaanderen - Waasland | Carrefour
Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Fietstocht langs ‘t Leenhof en Mili Hoevezuivel

 

Uitgestrekte weiden met mals groen gras. Zo hebben koeien en geiten het graag. En die hebben ze in overvloed in het Waasland. Twee keer de trappers ronddraaien en je zit vanuit het centrum van Lokeren al in de natuur. Eerst tuur je nog naar reigers en andere watervogels. Daarna nemen huppelende geitjes en lui grazende koeien het over. Van hun melk maken enkele ondernemende Waaslandse boeren lekkere kaas en ijs.    

Oost-Vlaanderen: Waasland

Oost-Vlaanderen - Waasland

Route: 36 km / vlakke route / Lokeren - Zele - Daknam - Lokeren
Startpunt: Knooppunt 24. Je bereikt het punt via de fietsbrug over de Durme ter hoogte van het zwembad in de Sportlaan in Lokeren
Parking: Gratis parkeren in de Sportlaan in Lokeren
Te volgen knooppunten: 24 – 27 – 29 – 27 – 28 – 78 – 80 – 71 – 38 – 32 – 70 – 86 – 87 – 20 – 23 – 24

.GPX

.GPX-file

Een GPS Exchange Format of .GPX is een standaard opmaaktabel voor geografische data. Deze bestanden bevatten een gedetailleerde route. Wanneer je een .GPX-file downloadt, zal je merken dat er niets verschijnt. Om het bestand te kunnen openen, moet je het importeren in een wandel-of fietsgps of in een hiervoor voorziene app.

Fietsknooppunt

Fietsknoop

Mis geen enkel knooppunt met deze gratis app! Fietsknoop groepeert al de fietsknooppunten op je smartphone zowel voor Android als iOS en iPad. Het geeft je de mogelijkheid om onze routes zo nauw mogelijk te volgen dankzij de gedetailleerde kaart met straatnamen.

RouteYou

RouteYou

In deze applicatie kan je een gedetailleerde kaart vinden van al onze routes. Je kan de routes hier ook in verschillende formaten downloaden. Download RouteYou voor je smartphone of iPhone of surf naar de website via desktop.

Ontdek onderweg het heerlijks van:

Geitenkaasboerderij T Leenhof,Geitenkaasboerderij T Leenhof | Carrefour

Een smeuïg en mild geitenkaasje

Op de grens van Zele en Lokeren baten Marc en Reinhilde met hun drie kinderen Jolan, David en Bo een van de eerste geitenkaasboerderijen van Vlaanderen uit. In ’t Leenhof kun je het hele proces van het verwerken van melk tot kaas op de voet volgen.

“Meer smaak en structuur”

“Elke dag leveren onze tweehonderd geiten ons verse weidemelk. Ruim 80% van de maïs en het gras dat ze eten, groeit op onze eigen akker. Omdat we de melk rauw verwerken, blijven alle eiwitten in hun oorspronkelijke vorm. Onze kazen zijn handgeschept. Dat vergt veel werk, maar het geeft meer smaak en structuur dan wanneer ze industrieel geperst worden. Verwarm je onze kaas, dan blijft hij zo smeuïg en valt hij niet open.”, vertelt Marc.    

“Liever milder”

“In de natuurlijke vorm proef je in de kaas de pure rauwe melksmaak. We maken echter ook kazen met fruit, verse bieslook of een Italiaans bruschetta-variant. Onze geitenkaas smaakt milder dan de gerijpte en straffe Franse geitenkazen. Dat is een bewuste keuze. Daardoor spreken we immers een breed Belgisch publiek aan. Belgen houden niet zo van die straffe smaken.”, vertelt Marc.    

“Ik lustte zelf geen geitenkaas!”

“Ik ben 28 jaar geleden deze geitenboerderij gestart met twee geiten; vandaag hebben we er bijna tweehonderd. De industrie was toen niet geïnteresseerd in geitenmelk. Zo zijn we zelf beginnen kaas maken. De stiel ben ik in Frankrijk gaan leren. Ik had echter één probleem: ik lustte geen geitenkaas! Op een kaas- en wijnavond liet ik hem steevast onaangeroerd. Sinds ik mijn geitenkaas zelf maak, lust ik hem gelukkig wel.”, vertelt Marc.    

Beleef ter plaatse

-     Hoevewinkel met geitenkaas en andere producten van de hoeve
-     Volg individueel de infobordjesronde door de boerderij en langs de kaasmakerij
-     Rondleiding door de eigenaars voor groepen na reservatie (betalend)
-     Wanneer er lammeren zijn mag jong en oud in de lammetjesknuffelbak

Hoe te bereiken? Volg meteen voorbij knooppunt 80 de Wezepoelstraat tot bij ’t Leenhof

Contact: Geitenkaasboerderij ’t Leenhof, Wezepoelstraat 162, 9240 Zele,
tel. 052/44 80 39
Openingsuren: Alle dagen van 10 tot 18u. Gesloten op zondag en dinsdag.    

www.leenhof.be

Lekkere geitenkaas van ’t Leenhof in jouw Carrefour winkel

In al onze winkels is een rek voorbehouden voor producten van lokale, hardwerkende producenten. We geven de voorkeur aan de verkoop van deze lokale producten binnen een straal van 40 km rond de plek waar het product gemaakt wordt. 

Je vindt deze geitenkaas bij de Carrefour winkels in de regio Gent.    

Mili Hoevezuivel,Mili Hoevezuivel | Carrefour

IJs en ijstaarten met veel smaak

Van kalfje tot ijstaart. Dat is het verhaal dat zich elke dag opnieuw achter de muren van Mili Hoevezuivel afspeelt. Het bloeiende melkveebedrijf werd jaren geleden stap voor stap uitgebreid tot een even boeiend ijsbedrijf- en winkel.    

“IJs van eigen melk”

“Onze melkveeboerderij bestaat al vijf generaties. Wij zijn onze melk zelf beginnen te verwerken omdat we zo controle houden over de prijs die we ervoor krijgen. We maken ijstaarten, rijstpap, pudding, chocomousse, tiramisu en vooral ijs. Ons bewaarijs heeft een fijne structuur. Dat is een kunst die wij na 25 jaar onder de knie hebben. Dat vertelt veel over de kwaliteit en zorgt ervoor dat het ijs mooi schepbaar blijft. Niets zo erg als een bol ijs met bevroren stukjes water”, vertelt Isabelle.

Altijd vers fruit

“Onze drie patissiers verrichten echt stielwerk. Hun ijstaarten zijn puur maatwerk van hoog niveau. Tijdens de feestdagen maken we er ook een aantal voor de winkels van Carrefour uit de streek. Het fruit dat in het ijs en de ijstaarten verwerkt wordt, is altijd vers. Bij geen van onze 25 ijssmaken komen er kunstmatige kleur-, bewaar- of smaakstoffen aan te pas. Dat verschil proef je.”, vertelt Isabelle.    

Teamwerk met passie

"We werken met zes mensen in de zaak. Bij het maken van een ijstaart komt iedereen aan bod. Het is echt teamwerk. We zijn een familiezaak met een lange traditie, maar we beschouwen ons personeel ook als deel van die familie. Ze delen immers dezelfde passie met ons. Dat vind ik fantastisch.”, vertelt Isabelle.

Beleef ter plaatse

-     Hoevewinkel met vers ijs, schepijs in potten, ijstaarten, rijstpap, pudding, chocomousse en tiramisu van eigen melk
-     Je kunt ter plekke een ijsje eten
-     Iedereen mag een kijkje nemen bij de koeien
-     Groepen kunnen een rondleiding reserveren

Hoe te bereiken? Volg tussen knooppunten 87 en 20 de Eksaardebaan tot bij Mili Hoevezuivel

Contact: Mili Hoevezuivel, Eksaardebaan 5, 9160 Lokeren, tel. 09/348 24 50
Openingsuren: Dinsdag tot vrijdag van 10u tot 12u en van 14u tot 18u30. Zaterdag van 10u tot 12u en van 14u tot 18u. Zondag van 10u tot 12u.    

www.milihoevezuivel.be

Ontdek al het lekkers van Mili Hoevezuivel in jouw Carrefour winkel

In al onze winkels is een rek voorbehouden voor producten van lokale, hardwerkende producenten. We geven de voorkeur aan de verkoop van deze lokale producten binnen een straal van 40 km rond de plek waar het product gemaakt wordt. 

Je vindt deze producten in de Carrefour winkels in de Denderstreek, Gent en Antwerpen.

Hou hier even halt

Groene oase,Groene oase | Carrefour

© Francois Haffner - VZW Durme

De Buylaers

Dit natuurreservaat ligt op een steenworp van het centrum van Lokeren. Je ontdekt in deze Durmemeersen hooilanden en rietveldjes. Bij knooppunt 24.
(www.vzwdurme.be)

Het Molsbroek

Observeer vanop de fietsdijk het waterwild dat op de uitgestrekte waterplassen en in de moerassen altijd druk in de weer is. Bij knooppunt 29.    

© VZW Durme

© Anneke d'Hollander

De Durme

Stroomopwaarts Lokeren is de Durme een idyllische rivier. Vanuit het stadscentrum kun je kajaktochten maken naar Daknam en verder. Vóór knooppunt 20.

Het Bospark

Waarom niet afsluiten in het Bospark? Je vindt er onder andere een speeltuin en een dierenpark. Of leer er wat bij over oude landbouwwerktuigen. Bij knooppunt 24.

Info via www.tov.be/bospark.    

© Toerisme Lokeren

Eten en drinken,Eten en drinken | Carrefour

Café De Pelgrim

Verpoos even op het terras (met speeltuin) van deze historische bruine kroeg. Misschien heb je wel trek in een typische Lokerse paardenworst? Bij knooppunt 70. 

Info via www.depelgrim-lokeren.be.    

Opvallend,Opvallend | Carrefour

© Toerisme Lokeren

Daknam

Op het stemmige dorpsplein van Daknam staat een oud romaans kerkje. In de witte kerkhofmuur tref je nog een opvallende pui aan. Voorbij knooppunt 20.    

Retrouvez tous les produits locaux dans votre magasin Carrefour

Vind alle lokale producten in jouw Carrefour winkel