Geitenkaasboerderij T Leenhof,Geitenkaasboerderij T Leenhof | Carrefour

Een smeuïg en mild geitenkaasje

Op de grens van Zele en Lokeren baten Marc en Reinhilde met hun drie kinderen Jolan, David en Bo een van de eerste geitenkaasboerderijen van Vlaanderen uit. In ’t Leenhof kun je het hele proces van het verwerken van melk tot kaas op de voet volgen.

De familie van Marc van Geitenboerderij 'T Leenhof

“Meer smaak en structuur”

“Elke dag leveren onze tweehonderd geiten ons verse weidemelk. Ruim 80% van de maïs en het gras dat ze eten, groeit op onze eigen akker. Omdat we de melk rauw verwerken, blijven alle eiwitten in hun oorspronkelijke vorm. Onze kazen zijn handgeschept. Dat vergt veel werk, maar het geeft meer smaak en structuur dan wanneer ze industrieel geperst worden. Verwarm je onze kaas, dan blijft hij zo smeuïg en valt hij niet open.”, vertelt Marc.    

“Liever milder”

“In de natuurlijke vorm proef je in de kaas de pure rauwe melksmaak. We maken echter ook kazen met fruit, verse bieslook of een Italiaans bruschetta-variant. Onze geitenkaas smaakt milder dan de gerijpte en straffe Franse geitenkazen. Dat is een bewuste keuze. Daardoor spreken we immers een breed Belgisch publiek aan. Belgen houden niet zo van die straffe smaken.”, vertelt Marc.    

Geitenboerderij 'T Leenhof

De geiten van Geitenboerderij 'T Leenhof

“Ik lustte zelf geen geitenkaas!”

“Ik ben 28 jaar geleden deze geitenboerderij gestart met twee geiten; vandaag hebben we er bijna tweehonderd. De industrie was toen niet geïnteresseerd in geitenmelk. Zo zijn we zelf beginnen kaas maken. De stiel ben ik in Frankrijk gaan leren. Ik had echter één probleem: ik lustte geen geitenkaas! Op een kaas- en wijnavond liet ik hem steevast onaangeroerd. Sinds ik mijn geitenkaas zelf maak, lust ik hem gelukkig wel.”, vertelt Marc.    

Beleef ter plaatse

-     Hoevewinkel met geitenkaas en andere producten van de hoeve
-     Volg individueel de infobordjesronde door de boerderij en langs de kaasmakerij
-     Rondleiding door de eigenaars voor groepen na reservatie (betalend)
-     Wanneer er lammeren zijn mag jong en oud in de lammetjesknuffelbak

Hoe te bereiken? Volg meteen voorbij knooppunt 80 de Wezepoelstraat tot bij ’t Leenhof

Contact: Geitenkaasboerderij ’t Leenhof, Wezepoelstraat 162, 9240 Zele,
tel. 052/44 80 39
Openingsuren: Alle dagen van 10 tot 18u. Gesloten op zondag en dinsdag.    

www.leenhof.be

Geitenboerderij 'T Leenhof

Lekkere geitenkaas van ’t Leenhof in jouw Carrefour winkel

In al onze winkels is een rek voorbehouden voor producten van lokale, hardwerkende producenten. We geven de voorkeur aan de verkoop van deze lokale producten binnen een straal van 40 km rond de plek waar het product gemaakt wordt. 

Je vindt deze geitenkaas bij de Carrefour winkels in de regio Gent.