Cafes Delahaut,Cafes Delahaut | Carrefour

Artisanale koffie

Cafés Delahaut is een familiezaak van koffiebranders met een lange traditie. Na 800 meter wandelen sinds het vertrek waait in het hartje van Namen de heerlijke geur van vers gebrande koffie je al in de neus.    

François in de winkel van Cafés Delahaut

“De koffieboon is in opmars”

“Deze zaak bestaat sinds 1864. Het begon als een kruidenierswinkel waar later ook koloniale waren werden verkocht, zoals koffie uit Congo. Ik vorm samen met mijn broer de vierde generatie van de koffiebrandersfamilie Delahaut. De verkoop van koffiebonen zit bij ons duidelijk in de lift ten nadele van de gemalen koffies. Dat geldt zeker voor artisanale branders, zoals wij. Een geroosterde boon die pas vlak voor het koffiezetten gemalen wordt, bewaart immers het best zijn smaak,” vertelt François van Cafés Delahaut.    

“Wij roosteren bonen van de hoogste kwaliteit”

“Wij zijn een kleine artisanale koffiebrander. Op het vlak van prijs is het daarom moeilijk concurreren met de grote koffiemerken. Wij onderscheiden ons door onze zeer hoge kwaliteit. Dat begint met de selectie van de beste groene koffiebonen. Die worden op zeer hoge hoogten geteeld en hebben het meest uitgesproken parfum. We roosteren ze zeer langzaam op lage temperatuur. Daardoor bewaart de koffie zijn specifieke smaak. De Arabica bonen die hoog geteeld worden, bezitten bovendien minder cafeïne. Onze koffies zijn daardoor minder agressief dan de goedkopere,” weet François van Cafés Delahaut.    

De koffiebonen van Cafés Delahaut in Namen

De verschillende koffies van Cafés Delahaut in Namen

Een nieuw belevingscentrum voor koffie

In september 2020 verhuist het grootste deel van de koffieproductie en het magazijn van de Delahaut naar een nieuwe site in de industriezone Ecolys in Suarlée – een tiental kilometer buiten Namen. Het nieuwe duurzame gebouw wordt een soort belevingscentrum voor koffie met onder andere een koffiebar, een school voor barista’s en een lunchrestaurant. Bezoekers krijgen een doorkijk naar het atelier. De historische winkel in het centrum van Namen blijft bestaan.

“Onze koffie ligt nog warm in de rekken van Carrefour”

“Mijn vader weigerde om onze koffie via de grootdistributie te verkopen. Ik heb wel de stap naar Carrefour gezet. Vrienden wilden immers graag onze koffie aanschaffen, maar geraakten nooit in onze winkel in Namen. Door met Carrefour samen te werken, vinden klanten ons merk nu ook bij hen om de hoek. We roosteren trouwens enkel op bestelling. Onze koffie in de rekken van Carrefour is zo vers dat hij bij wijze van spreken nog warm is,” aldus François van Cafés Delahaut.

Je vindt de koffies van Delahaut bij Carrefour in de provincies Namen, Henegouwen en Waals-Brabant en in de regio Brussel.    

François en de koffiebonen van Cafés Delahaut in Namen

François van Cafés Delahaut in Namen

Beleef ter plaatse

In de winkel heb je een ruime keuze aan koffievariëteiten, zowel als boon als gemalen.

Contact: Cafés Delahaut, Rue de l’Ange 21, 5000 Namur, tel. 081/22 11 58
Openingsuren: Maandag tot zaterdag van 9u30 tot 18u    

www.cafesdelahaut.be