Brouwerij Hof ten Dormaal,Brouwerij Hof ten Dormaal | Carrefour

En de boer, die brouwde voort

Tildonk ligt in het hart van de witloofstreek. Dat heeft verder geen belang als het je ambitie is om bier te brouwen. Dat is echter zonder de familie Janssens gerekend. Zij ontdekte dat de witloofwortel een geschikt ingrediënt is voor het unieke witloofbier van Hof Ten Dormaal.

Dries in de brouwerij Hof Ten Dormaal

“Eigen graan én hop”

“Vader André richtte Hof Ten Dormaal op in 2008. Vandaag runnen Jef en mezelf, zijn twee zonen, mee de brouwerij. Jef is de brouwer. Ik ben de boer die het graan en de hop verbouwt. Het hopveld ligt naast de boerderij. Bezoekers kunnen dus de hop zien groeien die we in het brouwproces gebruiken. Dat is uniek. We zijn immers de enige brouwerij in Europa die zowel zijn graan als hop zelf verbouwt”, vertelt Dries.

“Wit goud in het glas”

“Als brouwers verenigen wij de beste producten van de streek. Bier werd vroeger in elk dorp gebrouwen. Het witloof is voor onze boeren zo belangrijk dat men het hier het witte goud noemt. De bitterheid van die cichoreiwortel gebruiken wij in ons Witgoud bier. Het vervangt gedeeltelijk de hop die van nature ook bitter smaakt. Zonder te overdrijven natuurlijk. Witgoud blijft een uitgebalanceerd tripel bier met net die extra toets”, vertelt Dries. 

De bieren van Hof ten Dormaal

Hof ten Dormaal

“Meest streekeigen streekbier”

“Het graan en de hop verbouwen we zelf. De cichoreiwortels komen van mijn schoonvader die witloofboer is. Meer streekeigen kun je een streekbier niet bedenken. Fietsers die ons proeflokaal met zomerterras bezoeken worden zo helemaal ondergedompeld in onze bieren en de omgeving. Rondom liggen trouwens weiden met geiten, koeien en Brabantse trekpaarden”, beschrijft Dries.

Beleef ter plaatse

-     Hoevewinkel met eigen bieren
-     Proeflokaal met zomerterras (bar en snacks)
-     Visite de la brasserie le samedi et dimanche de 14h à 16h et dégustation (payant)
-    Op zaterdag en zondag om 14u en 16u rondleiding in de brouwerij (betalend, inclusief proevertje)

Hoe te bereiken? Tussen knooppunt 28 en 27.

Contact: Brouwerij Hof ten Dormaal, Caubergstraat 2, 3150 Tildonk, tel. 0498/31 97 76
Openingsuren: Hoevewinkel altijd open. Proeflokaal van woensdag tot zondag van 14u tot 20u. 

www.hoftendormaal.be

Hof ten Dormaal

Ontdek het Witgoud bier van Hof ten Dormaal in jouw Carrefour winkel

In al onze winkels is een rek voorbehouden voor producten van lokale, hardwerkende producenten. We geven de voorkeur aan de verkoop van deze lokale producten binnen een straal van 40 km rond de plek waar het product gemaakt wordt. 

Je vindt deze bieren bij de Carrefour winkels in Vlaams-Brabant.