Vlaams-Brabant - Gaasbeek | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Vlaams-Brabant - Gaasbeek

Wandelen naar de Krijmerie in Gaasbeek

 

Het Pajottenland doet weinig moeite om zijn bevallige schoonheid verborgen te houden. Een glooiend landschap, een kabbelende beek en hier en daar een kasteel: je moet oogkleppen op hebben om het níet te zien. En dat alles op een steenworp van de grootstad Brussel. In Gaasbeek doet het Pajottenland deze ongerepte reputatie alle eer aan. Tijdens een wandeling in de schaduw van het beroemde kasteel wisselen moois en lekkers elkaar voortdurend af.    

Vlaams-Brabant: Het Pajottenland

Wandelroute Vlaams-Brabant - Pajottenland

Itinéraire : 7 km / vallonné / Gaasbeek
Point de départ : point-nœud 11 près de l’Arconateplein (place du village) à Gaasbeek
Parking : au point de départ (gratuit)
Points-nœuds à suivre : 11 – 103 – 104 – 123 – 122 – 129 – 730 – 126 – 124 – 111 – 11 

Route: 7 km / glooiend / Gaasbeek
Startpunt: knooppunt 11 bij het Arconateplein (dorpsplein) in Gaasbeek
Parking: Bij het vertrekpunt (gratis)
Te volgen knooppunten: 11 – 103 – 104 – 123 – 122 – 129 – 730 – 126 – 124 – 111 – 11 

.GPX

.GPX-file

Een GPS Exchange Format of .GPX is een standaard opmaaktabel voor geografische data. Deze bestanden bevatten een gedetailleerde route. Wanneer je een .GPX-file downloadt, zal je merken dat er niets verschijnt. Om het bestand te kunnen openen, moet je het importeren in een wandel-of fietsgps of in een hiervoor voorziene app.

Wandelknooppunt

Wandelknooppunt

In deze applicatie kan je alle wandelknooppunten vinden. Met de gedetailleerde kaart op je smartphone mis je geen enkel wandelknooppunt. De app is beschikbaar voor iPhone en Android. Zo kan je in alle rust genieten van de wandeling en de bezienswaardigheden.

RouteYou

RouteYou

In deze applicatie kan je een gedetailleerde kaart vinden van al onze routes. Je kan de routes hier ook in verschillende formaten downloaden. Download RouteYou voor je smartphone of iPhone of surf naar de website via desktop.

Ontdek onderweg het heerlijks van De Krijmerie

Vers ijs en pannenkoeken met Pajotse melk

Weg van het verkeer glooit deze route door het Pajottenland. Vanaf het stemmige dorpsplein van Gaasbeek wandel je eerst door het groen naar de Krijmerie. Via het uitgestrekte domein van het Kasteel van Gaasbeek bereik je vervolgens opnieuw het vertrekpunt. 

Koen van De Krijmerie in Gaasbeek

Van veeboer tot ijsmaker

“Twintig jaar geleden zijn wij in het melkveebedrijf van mijn schoonouders begonnen met het maken en verkopen van zuivelproducten zoals roomijs, platte kaas en dessertjes. De combinatie van boerderij en ijssalon werd echter te zwaar. Sinds 2017 baten we enkel nog een ijssalon uit. We kregen toen de kans om de bekende brasserie Oud-Gaasbeek, recht tegenover het kasteel van Gaasbeek, over te nemen. We bouwden ze om tot De Krijmerie”, vertelt Koen. Er is verkoop van voorverpakt roomijs, schepijs om mee te nemen of consumptie ter plaatse in het ijssalon.

Vruchten uit de museumtuin

“De melk voor het ijs haal ik bij de boer in Lennik aan wie we onze koeien verkochten. We bieden ruim veertig smaken aan. Die zijn niet altijd allemaal tegelijk beschikbaar. We
volgen immers de seizoenen bij de keuze van de vruchtensmaken. Soms verwerken we oude vruchtenvariëteiten die we van onze buren van de museumtuin van Gaasbeek krijgen. Zij oogsten dat fruit overrijp. Dat is ideaal voor ijsbereidingen. Deze unieke smaken kun je enkel bij ons proeven”, vertelt Koen fier.

Pannenpoeken van De Krijmerie in Gaasbeek

Koen in de keuken van De Krijmerie te Gaasbeek

Traditionele pannenkoeken

“In de winter is de vraag naar ijs minder groot. Dan schakelen we grotendeels over op pannenkoeken. Het deeg bereiden we met verse ingrediënten. We proberen die zo veel mogelijk in het Pajottenland in te kopen. De pannenkoeken bakken we vervolgens op traditionele wijze in de pan. Het zijn deze pannenkoeken die we ook via de winkels van Carrefour verdelen. We verpakken ze vacuüm per vijf stuks. Zo zijn ze langer als vers product houdbaar”, vertelt Koen.

Beleef ter plaatse

-     In de Krijmerie kun je ter plekke ijs, pannenkoeken en wafels eten
-     Er is een winkel met de eigen producten en andere Pajotse streekproducten
-     Er is een ijsautomaat

Hoe te bereiken? Bij wandelknooppunt 126.

Contact: de Krijmerie, Kasteelstraat 37, 1750 Gaasbeek, tel. 02/532 41 08
Openingsuren: Van woensdag tot zondag van 11 tot 19u. In de winter tot 18u. 

www.krijmeriegaasbeek.be

De Krijmerie te Gaasbeek

De pannenkoeken van Koen in jouw Carrefour winkel

In al onze winkels is een rek voorbehouden voor producten van lokale, hardwerkende producenten. We geven de voorkeur aan de verkoop van deze lokale producten binnen een straal van 40 km rond de plek waar het product gemaakt wordt. 

Je vindt deze pannenkoeken bij Carrefour in de regio Brussel, Waals-Brabant en in Bergen.

Hou hier even halt

Groene oase,Groene oase | Carrefour

Domein Groenenberg

Rond een kasteel ligt dit grote wandelpark met bos, grasvelden en mooie plantencollecties van azalea’s, hortensia’s en rododendrons. Het park is in het beheer van Natuur & Bos.

Museumtuin van Gaasbeek

In deze tuin in het kasteelpark van Gaasbeek groeien unieke leifruitbomen, vergeten inheemse groenten en vruchten. Kinderen kunnen de tuin ontdekken aan de hand van een kinderzoektocht. De tuin is in beheer van Natuur en Bos.

Meer info via www.museumtuin.be.

Te bezoeken,Te bezoeken | Carrefour

© www.vlaanderenvanuitdelucht.be

Kasteel van Gaasbeek

Het mooiste kasteel van het Pajottenland evolueerde van een stoere verdedigingsburcht naar een romantische kasteelresidentie. Je kunt het kasteel bezoeken. Binnen ontdek je meubilair en voorwerpen uit de tijd van de vroegere adellijke bewoners.

Eten en drinken,Eten en drinken | Carrefour

Dorpsplein Gaasbeek

Dit dorpsplein heeft nog de stemmige uitstraling van een plattelandsdorp. Op zaterdag wordt er van 14 tot 18u een boerenmarkt gehouden met producten van de boeren uit de streek.

Café De Pajot

Sluit in dit typische Pajotse volkscafé op het dorpsplein de wandeling af. In de tuin staan er speeltoestellen voor kinderen.

Retrouvez tous les produits locaux dans votre magasin Carrefour

Vind alle lokale producten in jouw Carrefour winkel