Ferme Mandelaire,Ferme Mandelaire | Carrefour

Boter, yoghurt en verse room bereid met de melk van de eigen koeien

Voorbij de laatste huizen van de dorpskern van Thorembais-Saint-Trond wandel je langs de oude hoeve Mandelaire. Al sinds vele generaties wordt de melk van de eigen koeien hier verwerkt en in de hoevewinkel verkocht.

Laurence en haar dochter van Ferme Mandelaire

Alles onder één dak

“In onze familieboerderij maken en verkopen we al meer dan honderd jaar zelf boter. Sinds 2008 komt daar ook yoghurt bij. Het is de melk van onze eigen koeien die we verwerken. De voeding van de koeien telen we zelf. In de winter eten ze hooi, bietenpulp en maïs. In de zomer genieten de dieren in de weiden van vers gras. Dat vinden wij belangrijk. De boter is daarom geliger van kleur en heeft een lekkere hazelnootsmaak”, vertelt Laurence.

Yoghurt natuur of met vruchten

Alle zuivelproducten van Ferme Mandelaire, zoals yoghurt, boter en room, worden via de winkels van Carrefour verdeeld. De yoghurt natuur kun je met of zonder suiker verkrijgen. De fruityoghurts zijn al voldoende gezoet door de toevoeging van de vruchten. De keuze in smaken is ruim: aardbeien, kersen, exotische vruchten, abrikozen, perziken en bosvruchten.

De yoghurt van Ferme Mandelaire

De producten van Ferme Mandelaire

Een hart voor het streekproduct

“Omdat alles op onze boerderij geproduceerd wordt, maken we een erg lokaal en duurzaam product. Onze zuivel is het resultaat van een bijna gesloten circuit. In de zomer leiden we graag bezoekers rond in onze boerderij. Zo proberen we mensen meer voeling te laten krijgen met gezonde en duurzame streekproducten. Als lokale producent staan we daar vol achter”, vertelt Laurence.

Beleef ter plaatse

-     Hoevewinkel met de eigen melkproducten
-     Rondleiding op de boerderij mogelijk na reservatie

Hoe te bereiken? Je passeert de boerderij in de Rue de la Longue Vallée

Contact: Ferme Mandelaire, Rue de la Longue Vallée 1, 1360 Thorembais-Saint-Trond,
tel. 081/65 52 83
Openingsuren: van maandag tot donderdag en op zondag van 10u tot 12u30. Op vrijdag van 10u tot 18u. 

De winkel van Ferme Mandelaire

Lekkers van Ferme Mandelaire in jouw Carrefour winkel

In al onze winkels is een rek voorbehouden voor producten van lokale, hardwerkende
producenten. We geven de voorkeur aan de verkoop van deze lokale producten binnen een straal van 40 km rond de plek waar het product gemaakt wordt. 

Je vindt deze producten bij Carrefour in Oudergem, Bierges, Waterloo Mont-Saint-Jean en Waterloo-Centre.