Brouwerij Strubbe,Brouwerij Strubbe | Carrefour

Brouwersfamilie sinds 1831

Nu is het ondenkbaar, maar in 1854 werd een brouwerij gewoon naast de kerk gebouwd. In Ichtegem staan die er nog steeds, brouwerij en kerk. Meer nog, de brouwersfamilie is ook nog dezelfde en brouwt bieren met een typisch West-Vlaamse karakter. 

Stefan en zijn collega van Brouwerij Strubbe in Houtland

Zesde generatie brouwers

“Wij zijn de zesde generatie Strubbe die in Ichtegem bier brouwt. In 1831 werd het eerste
brouwsel gemaakt in een achterhuis in het centrum van het dorp. Sinds 1854 zitten we op de huidige locatie naast de kerk. We zijn door en door verbonden met het dorp. Ook in de dorpscafés willen we aanwezig zijn. Café Gilbert is bijvoorbeeld nog een echt volkscafé in Ichtegem waar het bier van Strubbe geserveerd wordt” vertelt Stefan trots.

Hop uit Poperinge

“De Keyte Tripel is het populairste bier van brouwerij Strubbe. Het is een blond bier met een zacht karakter en dat ligt goed in de markt. Maar toch proef je altijd een zekere bitterheid. Bier hoeft niet zoet te zijn. Je mag de hop proeven, vinden we. Die hop komt trouwens uit het West-Vlaamse Poperinge. We proberen als regionale brouwer ook onze ingrediënten in de streek aan te kopen. En als dat niet lukt, blijven we in eigen land”, zegt Stefan.

Brouwerij Strubbe in Houtland

De verschillende bieren van Brouwerij Strubbe in Houtland

West-Vlaams roodbruin bier

“De Ichtegem’s Grand Cru is een typisch West-Vlaams roodbruin bier. Het rijpt minstens achttien maanden op rechtstaande eiken foeders. Daarna versnipperen we het resultaat met jonger zoeter bier. Zo ervaar je een subtiele zoetzure toets. Die typische West-Vlaamse biersmaak zit weer in de lift. Je moet de mensen wel overtuigen om het uit te proberen, want liefst grijpen ze naar blond bier. Maar eens de stap gezet, appreciëren ze die bijzondere smaak”, vertelt Stefan.

Beleef ter plaatse

-     Je kunt de bieren rechtstreeks in de brouwerij aankopen
-     In café Gilbert (Engelstraat 23, Ichtegem) kun je de bieren proeven
-     Vanaf de straat kan je de koperen ketels in de brouwzaal zien
-     Op vaste dagen zijn er rondleidingen

Hoe te bereiken? Vlak vóór knooppunt 74.

Contact: Brouwerij Strubbe, Markt 1, 8480 Ichtegem, tel. 051/58 81 16
Openingsuren: Maandag tot vrijdag van 8 tot 17u. 

www.brouwerij-strubbe.be

De biervaten van Brouwerij Strubbe in Houtland

Het bier van Brouwerij Strubbe in jouw Carrefour winkel

In al onze winkels is een rek voorbehouden voor producten van lokale, hardwerkende producenten. We geven de voorkeur aan de verkoop van deze lokale producten binnen een straal van 40 km rond de plek waar het product gemaakt wordt.

Je vindt de producten in de Carrefour winkels in West-Vlaanderen.