Mostaard Wostyn,Mostaard Wostyn | Carrefour

Het mag (een beetje) prikkelen

Als je weet waar Abraham de mosterd haalt, dan is het Conscienceplein in Torhout je bekend. De familie Wostyn maakt er de laatste artisanale mosterd van West-Vlaanderen volgens een oud familierecept. 

Piet en zijn familie voor de winkel van Mostaard Wostyn

Mosterdmengers sinds 1869

“Met onze zoon Ilja staat de zesde generatie van Mostaard Wostyn klaar. De zaak werd opgericht in 1869. In die tijd werd in West-Vlaanderen nog mosterdzaad geteeld. Nu kopen we de zaden aan in Duitsland, India of Canada. We zijn de laatste West-Vlaamse producent van artisanale mosterd. De winkel bevindt zich nog steeds in de ouderlijke woning op het Conscienceplein in Torhout”, vertelt Piet.

Zuivere mengeling zonder kruiden

“Mosterd van Wostyn is een zuivere mengeling van donkere mosterdzaden, azijn, water en een weinig zout. Een goede mosterd mag wat prikkelen in je neus. Maar als hij brandt, dan is er peper, mierikswortel of een ander sterk kruid toegevoegd. Dan verdwijnt de smaak van de mosterd. Het oude familierecept schrijft voor dat er bij Wostyn geen kruiden of bewaarmiddelen toegevoegd worden. Op natuurlijke wijze kun je geen straffere mosterd maken dan de onze”, zegt Piet.

De mosterd van Mostaard Wostyn

De winkel van Mostaard Wostyn

Erg geneeskrachtig

Mosterd beleeft een revival. Dat Jeroen Meus een fan is, helpt natuurlijk. Maar ook eeuwen geleden was mosterd populair. Toen wist men al dat het gezond en erg geneeskrachtig is. Karel de Grote vaardigde zelfs een wet uit die bepaalde dat 10% van de landbouwgrond met mosterdplanten moest bebouwd worden. Zo was er zeker altijd voldoende mosterdzaad beschikbaar.

 

Beleef ter plaatse

-     Mooi ingerichte winkel met mosterd van Wostyn, mosterdbier, mosterdjenever en mosterdpralines
-     Groepen kunnen na reservatie het atelier met mosterdmuseum bezoeken in de Oude Gentweg 63 in Torhout

Hoe te bereiken? Voorbij knooppunt 81.

Contact: Mostaard Wostyn, Conscienceplein 7, 8770 Torhout, tel. 050/21 23 00
Openingsuren: Maandag tot vrijdag van 8u30 tot 12u en van 13u30 tot 18u.

www.mostaardwostyn.be

De winkel van Mostaard Wostyn

De mosterd van Mostaard Wostyn in jouw Carrefour winkel

In al onze winkels is een rek voorbehouden voor producten van lokale, hardwerkende producenten. We geven de voorkeur aan de verkoop van deze lokale producten binnen een straal van 40 km rond de plek waar het product gemaakt wordt.

Je vindt de producten in de Carrefour winkels in West-Vlaanderen.