Koffie Torenhof,Koffie Torenhof | Carrefour

Het ruikt hier naar koffie

Koffie is een passie. Zowel voor de drinkers als voor de branders. Koffie Torenhof uit Eernegem bezit een trouwe schare drinkers. Volgens Pieter en Ann heeft dat alles te maken met manier waarop ze hun koffie branden. Een leerrijke afstap in een historisch gebouw.

Pieter en Ann van Koffie Torenhof in Eernegem

Trage branding

“We zijn al sinds vijf generaties koffiebranders. In 1957 kwamen we in het Torenhof terecht. Het was ooit een brouwerij en zelfs een recreatieoord met een klein dierenpark. We branden onze koffie ambachtelijk. Omdat dit traag en gelijkmatig gebeurt, komen het aroma en de kwaliteit van de bonen volop tot hun recht. De koffie is smaakvoller, beter verteerbaar en gezonder”, zeggen Pieter en Ann fier.

Koffieboon zit in de lift

“Verfijnde bonen geassembleerd tot een evenwichtige mélange  garandeert kwaliteitskoffie. Maar ook het malen moet correct en gelijkmatig gebeuren. Anderzijds zit de verkoop van koffiebonen weer in de lift in vergelijking met gemalen koffie. Wie streekproducten koopt, maalt steeds vaker zijn koffiebonen thuis. En nog dit: wij horen vaak van klanten dat onze koffie de enige is die hun maag nog verdraagt”, vertellen Pieter en Ann.

Pieter aan het werk in het atelier van Koffie Torenhof in Eernegem

De koffie van Koffie Torenhof in Eernegem

Bonen met UTZ-label

“We voeren veel koffiebonen in uit Brazilië. Zo kopen we rechtstreeks aan bij een plantage met het UZT-label voor duurzame landbouw. Mocht ik morgen terug koffie uit Haïti kunnen invoeren, ik deed het meteen. De bonen hebben er een zeer specifieke, lekkere smaak. Maar tijdens de aardbeving van 2010 is de teelt er weggevaagd. Het opnieuw aanplanten van koffie is er niet evident in zo'n arm land”, zegt Pieter. 

Beleef ter plaatse

-     Koffiewinkel
-     De winkel is ingericht rond het thema koffie met onder andere een koffiebrander

Hoe te bereiken? Tussen knooppunt 49 en 34 ter hoogte van de Oostendesteenweg even rechts.

Contact: Koffie Torenhof, Oostendesteenweg 251, 8480 Eernegem, tel. 059/27 84 66
Openingsuren: Maandag tot vrijdag van 8u30 tot 12u en van 13u30 tot 18u

www.koffie-torenhof.be

De winkel van Koffie Torenhof in Eernegem

De dessert en moka koffie van Koffie Torenhof in jouw Carrefour winkel

In al onze winkels is een rek voorbehouden voor producten van lokale, hardwerkende producenten. We geven de voorkeur aan de verkoop van deze lokale producten binnen een straal van 40 km rond de plek waar het product gemaakt wordt.

Je vindt de producten in Carrefour winkels in de regio Brugge, Gistel en Ichtegem.