Mosselen wil je zo vers mogelijk eten. Wil je zeker zijn dat je mosselen vers zijn, controleer dan tijdens het wassen of ze goed gesloten zijn. En of ze samentrekken als je ze zachtjes dichtknijpt. Mosselen die na het koken niet opengegaan zijn, gooi je weg. Goed om weten: de kleur van het vlees zegt niets over de kwaliteit. Het soort zand en water waar de mossel gekweekt is, bepaalt de kleur. Op de smaak heeft de kleur alvast geen invloed. Om het je makkelijker te maken, verkoopt Carrefour enkel mosselen die schoongemaakt zijn en geen algen bevatten.
Jumbo, Super, Extra... Wat is het verschil?
Goudmerk : 35 tot 45 mosselen per kg.
De onbetwiste koninginnen van de zee. Puur, gul, voluptueus. Geniet ervan zoals ze zijn.
Jumbo : 45 tot 55 mosselen per kg.
Ze zijn ideaal om op z'n Belgisch te eten, met echte mayonaise en heerlijke frieten.
Imperial : 55 tot 65 mosselen per kg.
Imperial mosselen houden het midden tussen de grootste en de kleinste mosselen. Ze zijn vlezig en perfect om het hele seizoen van te genieten.
Super: 65 tot 80 mosselen per kg.
Heerlijke mosselen die zich goed lenen voor inventieve recepten, zoals gratins of stoofpotjes.
Extra : 80 tot 95 mosselen per kg.
Met hun fijne smaak en kleine formaat zijn extra plus mosselen perfect voor sauzen, soepen of salades.