Hoe kan je kinderen van vis laten houden? | Carrefour

Hoe kan je kinderen van vis laten houden?

Kinderen van vis laten houden? Dat is kinderspel!

 

Vis geeft je niet alleen extra eiwitten, maar is ook een belangrijke bron van vitamines en ijzer, onmisbaar voor de goede gezondheid van je kinderen. Maar hoe laat je hen al lachend vis eten? Eenvoudig! Dankzij onze trucjes en recepten die we speciaal voor de kleintjes hebben ontworpen, verzoenen ze zich definitief met vis!

Onze favorietjes

5 tips om samen vis te eten

Haal de graten eruit:   

Niets schrikt meer af voor een kind dan graten. Zorg ervoor dat de vis die je hem serveert er helemaal geen meer heeft, zo bespaal je hem die onaangename ontmoeting. Onze visboeren kunnen je hiermee helpen door er filets van te maken.

Kook samen:   

Een kind dat mee zijn eigen maaltijd bereidt, is zo gemotiveerd dat het met smaak zal eten. Voorzie een beetje tijd om het recept met hem klaar te maken. Achteraf win je die tijd terug omdat je geen uren moet wachten vooraleer hij zijn bord leeg eet!    

Kies een zachte vis:

Kies voor een variëteit met een niet te uitgesproken smaak, zo raken je kinderen vertrouwd met de smaak van vis. Voorbeelden: tong, koolvis of kabeljauw.

Verzorg de garnituur: 

Vis lijkt altijd lekkerder wanneer die omringd wordt door de favoriete garnituur van je kind. Speel met kleuren, dat maakt het bord nog verleidelijker. Want eten, doe je ook met je ogen!

Speel met de presentatie:

Gratin, burger, nuggets, er bestaan tal van manieren om vis te bereiden. Als je kleintje niet voor stag gaat bij de “klassieke” vorm, verras hem dan!

visjes in de pan voor kinderen

Recepten vol fun

Bestel je vis online

Gepaneerde vis

Gepaneerde vis

Shop online
Visfilets

Vis in filets

Shop online
Gerookte vis

Gerookte vis

Shop online