Mosselen klaarmaken als een chef | Carrefour
Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Hoe mosselen klaarmaken?

Mosselen lenen zich tot heel wat creatieve toepassingen: je kan ze stomen, roosteren in de oven, in de pan bakken en je kan ze puur natuur serveren of op smaak brengen naar keuze. Enige voorwaarde: je moet hun delicate vlees respecteren en ze zo vers mogelijk klaarmaken. De Noordzee heeft delicate en heerlijke schatten voor ons in petto die met hun onvergelijkbare aroma’s elk gerecht naar een hoger niveau tillen. Een eenvoudige bereidingswijze is voldoende en geeft je de kans om voluit te genieten, samen met je gasten.

 

Ontdek onze ruime keuze aan mosselen

6 manieren om mosselen klaar te maken

De top van de tapas

Deze gegratineerde mosselen zijn een gegarandeerd succes, als tapas of als voorgerecht. Een contrast van texturen tussen de knapperige kaas en het vlees van de zeevruchten, extra in de verf gezet door de verfijning van de dille. Vers en lekker, met een zilte toets. Heerlijk!

Mosselen op traditionele wijze

De traditie smaakt heerlijk. Deze gemarineerde mosselen voeren ons in alle eenvoud en elegantie naar het decor van een Franse bistro met geruite tafellakens. Regelrecht naar de zevende hemel.

Mosselen op traditionele wijze

Soep met zilte toets

In deze rijke en romige soep zorgen de mosselen voor een royale zilte toets. Een kruidenboeket van explosieve pepers tilt alles naar een hoger niveau en zorgt voor een knallende finale met net genoeg kracht.

Bakken…en basta!

We denken er niet vaak aan, maar mosselen, net als alle schelp- en schaaldieren, kan je perfect klaarmaken in de pan. Wat kruiden, een mespunt knoflook of sjalot, wat vetstof… en in een handomdraai heb je een overheerlijk resultaat om te serveren bij pasta, rijst of surf & turf met vlees.

Mosselen bakken

De pot in!

Mosselen die je laat sudderen in een kook- of stoofpot ontwikkelen heel andere aroma’s. De mosselen moet exact lang genoeg gekookt worden, want te lang gegaarde mosselen verliezen hun smaak. Maar de inspanning loont, want zo nemen de mosselen alle smaak van de kruiden op om het beste van zichzelf te geven.

Mosselen in de stoofpot

Overheerlijke salade

Mosselen zijn zowel warm als koud even lekker en dus perfect om te serveren in een salade. Een mediterrane traditie die wijdverspreid is aan de Catalaanse en Andalusische kust. Met een licht pittig sausje droom je zo weg naar de zon!

Mosselen in een salade

Ontdek onze videorecepten