Recepten voor vis en zeevruchten | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Recepten voor vis en zeevruchten

De gezonde zeelucht waait over je recepten

De zee op het menu

Verse vis, zeevruchten en schaaldieren zijn zomer en winter van de partij met hun zachte of net intense smaken. Zalm, kabeljauw, kokkels, mosselen of scampi’s, ontdek onze vele recepten waarin iedereen zijn gading vindt. Carrefour garandeert de topkwaliteit van haar vis gekoppeld aan duurzaamheid. Ontdek onze producten Kwaliteitsketen Carrefour en ons engagement voor een duurzame visvangst.

 

Vis

Lekker gezonde vis

Vis zit boordevol essentiële voedingsstoffen: omega 3, eiwitten, vitaminen en goede vetten. Voorzie dus minstens één keer per week vette vis zoals zalm, haring, roodbaars of sardines. Halfvette vis met een gemiddeld vetgehalte is ook een interessante en bijzonder gezonde keuze. Ansjovis, forel, heilbot, tonijn, roodbaars of zeebrasem mag je regelmatig op het menu zetten. Magere vis is bijzonder fijn en vriendelijk voor de lijn: tong, koolvis, kabeljauw …

Zeevruchten

Schatten van de zee

Zeevruchten zitten bomvol goeds aan vitaminen en mineralen. Ze zijn het hele jaar door verkrijgbaar, al zijn ze in het juiste seizoen op hun best. Oesters van september tot april, mosselen van juli tot januari, sint-jakobsschelpen van oktober tot mei. Omdat ze zeer kwetsbaar zijn, raden we aan je zeevruchten zorgvuldig te kiezen. 

De gouden regel is om ze levend te kopen, zowel voor kreeft, langoustines als voor schelp- en schaaldieren. Als de schelpen nog dicht zijn, is het goed!

Schelpdieren, schaaldieren... wat is het verschil?

Onder zeevruchten verstaan we zowel week- als schaaldieren. Weekdieren hebben een zacht lichaam en meestal een schelp: dan noemen we ze schelpdieren. Venusschelpen, oesters en slakken zijn de bekendste exemplaren. Schaaldieren leven in zoet of zout water, ze hebben een schaal en poten. Ze ademen via kieuwen, denk aan krab, kreeft of garnalen.

Hygiëne: waarop letten bij vis en zeevruchten:

 1. Koelzak gebruiken
  Voor het transport van de vis en zeevruchten van de winkel naar huis.

 2. Handen wassen
  Voor en nadat je met rauwe producten in de weer bent. Gebruik enkel proper keukengerei.

 3. Voedingswaren apart houden
  Zorg ervoor dat de rauwe vis niet in contact komt met ander voedsel.

 4. Door en door verhitten
  Hou de kooktijd goed in de gaten. Schelpen die niet opengaan, gooi je weg.

 5. Correct bewaren
  In de koelkast op max. 4°C, in een goed afgesloten recipiënt en verbruik zo vlug mogelijk.

De producten van Kwaliteitsketen Carrefour, verser dan vers

De Kwaliteitsketen Carrefour garandeert naast ecologische maatregelen ook een onberispelijke kwaliteit van de producten en leveren de gewenste vis op maat. Vis en zeevruchten belanden supervers in de winkel. Tussen de veiling en de rekken zit nog geen 24 uur. Bij Carrefour behandelen ervaren visspecialisten deze delicate producten met grote zorg. Je hebt een specifieke vraag? Onze visspecialisten luisteren en verwerken de vis op bestelling. Ze geven je ook graag kooktips.

Ons engagement om de oceanen te beschermen

Met actie 10 van de Act for Food engageert Carrefour zich om de rijkdommen uit de zee te beschermen, door de duurzame visvangst te ondersteunen en de verkoop van bedreigde soorten te verbieden. Waarom? Omdat de overbevissing de oceanen leeghaalt en ecosystemen vernietigt. Hoe? Door de voorkeur te geven aan verantwoorde aquacultuur en door duurzame visvangsttechnieken op te leggen. Na controle door onafhankelijke organismen krijgen de producten het MSC- en ASC-label, twee officiële garanties dat onze vis en onze zeevruchten dier- en milieuvriendelijk in de winkel zijn terechtgekomen.