Alles voor je apero: lockdown special | Carrefour
Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Apps, spelletjes en recepten: E-peritief geslaagd!

 

Mis je je vrienden en familie? Heb je nood aan gezelschap om samen te klinken na een lange dag? Ga dan voor een apero 2.0. Niets beters om de spirit erin te houden! Apps, spelletjes en recepten… dat is de sleutel tot een geslaagde virtuele apero. Heb jij de smaak al te pakken?

Lang leve apps!

Kies uit de overvloed aan apps de juiste om van deze onmisbare gebeurtenissen een succes te maken. En goed nieuws: ze zijn gratis!

We moeten er geen tekening bij maken. Net als in het echte leven is het moeilijk om mekaar te verstaan als iedereen door elkaar praat. Dit geldt des te meer online. Om de babbel voor iedereen aangenaam te houden, is het beter om in kleine groepjes bij te praten.

Om te kletsen in een klein gezelschap kies je voor:

Zin om ‘happy birthday’ te zingen met heel de bende? Wil je klinken met heel de vriendengroep? Dan zijn de volgende opties beter geschikt:

Met deze apps kan je videobellen met 20 tot 50 personen tegelijkertijd.

Alles voor je apero: lockdown special

Duo’s om van te sippen en te smullen

Om van je coronapero een succes te maken heb je meer nodig dan een pintje met twee nootjes en drie chipjes om van te snacken. We hebben voor jou onweerstaanbare cocktail- en mocktailrecepten voorbereid, samen met enkele hapjes, het ene al meer gastronomisch dan het andere. Test onze ideeën uit en hef het glas op een apero 2.0.

Apero Buonissimo!

De klassieker onder de Italiaanse cocktails is natuurlijk de Negroni. Een aperitief waar Vermouth rouge en Campari concurreren met de prosecco. Serveer hem gekoeld met een schijfje sinaasappel. Het vormt een perfect huwelijk met een overheerlijke pizza, bereid op een bodem van bloemkool en op smaak gebracht met een mix van Italiaanse kruiden.

Zonder alcohol maar niet zonder smaak

De gezonde trend van het jaar? Wij kiezen voor de mocktail. Groene appel, peer, venkel, een schijfje limoen als garnituur… Met kleine slokjes proeven we de frisheid van deze cocktail zonder alcohol, liefst samen met blini’s van maïs, afgewerkt met een romige avocadocrème.

Aperitieven in latino-stijl

Een witte sangria? Naast de rode sangria is deze zachter, minder alcoholisch, tegelijk fruitig en plantaardig. Proef hem samen met krokante nachos overgoten met een heerlijk pittige dipsaus van fijn gehakt.

Een heerlijk kruidige combo

De suggestie die je niet kan weerstaan: de intense smaak van bloedsinaasappelen, geaccentueerd door die van wodka en rozemarijn. Verrassend, toch? Als extraatje kan je je aperitief serveren met hummus van kikkererwten en avocado, afgewerkt met een fijngehakt pepertje dat het heerlijk fris maakt.

Een Belgische apero? Waarom niet!

Vier ons nationaal erfgoed: een lekkere Duvel kan je makkelijk heruitvinden met pompelmoessap en enkele takjes rozemarijn. En omdat het huidige seizoen van primeurgroenten er om vraagt, zetten we bloemkool in de kijker, in roosjes en in beignets.

Mocktail, kinderen toegelaten

De ideale apero voor de kinderen: een frisse mocktail die doet dromen van een vakantie in de Caraïben en minipizza’s voor hun eigen etentje, aangevuld met hun favoriete toppings: olijven, paprika, ham, chorizo…  Aanvallen maar!

Apero wordt nog meer fun met een spel erbij

Spelletjes spelen is de perfecte activiteit tijdens je lockdownapero. Haal gezelschapsspelletjes zoals UNO of Trivial Pursuit vanonder het stof. Deze kan je makkelijk spelen, ook met een scherm tussen jullie.

Sinds het begin van de lockdown zijn verschillende spelletjes ook online gratis beschikbaar. Voor sommige spelletjes is het voldoende om naar de website te gaan en een afdrukbare pdf te downloaden. Voor andere moet je een app downloaden.

Alles voor je apero: lockdown special

Combo Color is een strategisch familiespel waarin je je territorium uitbreidt door elk om beurt de vakjes van een spelbord in te kleuren. Het spelbord kan je downloaden en afdrukken.

Alles voor je apero: lockdown special

Cortex is een party game voor 2 tot 6 spelers om je hoofd over te breken. Raak jij als eerste uit het doolhof? Wie vindt als eerste de dubbels? Download de uitdagingen en druk ze af om het te weten te komen.

Alles voor je apero: lockdown special

Skribbl.io is een gratis online spel, zeer leuk, makkelijk en ideaal voor liefhebbers van Pictionary. Start een privéspel met je vrienden en laat hen raden welk meesterwerk je getekend hebt.

Alles voor je apero: lockdown special

Houseparty is gratis beschikbaar in appvorm voor iOS- en Android-systemen. Op je computer kan je naar de website surfen. Met Houseparty kan je spelen en bellen tegelijkertijd. Met je mailadres maak je in een handomdraai een account aan. Daarna kan je meteen je vrienden toevoegen als zij ook de app geïnstalleerd hebben.

Alles voor je apero: lockdown special

Unlock is een kaartspel om samen te werken, geïnspireerd op een escape room. Via Asmodee kan je de app en de kaarten van verschillende scenario’s downloaden. De app is met het spel verbonden en geeft hints indien nodig. Je hebt 1 uur de tijd om het mysterie op te lossen. Ben je er klaar voor?

Alles voor je apero: lockdown special

Cards Against Humanity is een humoristisch kaartspel, ontworpen voor volwassenen. Iedere speler krijgt een stapeltje witte kaarten met woorden of zinnen die doorgaans als aanstootgevend, gewaagd of politiek incorrect worden beschouwd. Deze kaarten moet je gebruiken om de zwarte kaarten aan te vullen. Diegene met het grappigste of meest ongepaste antwoord wint. Je kan het kaartspel gratis afdrukken. Maar wist je dat je het populaire kaartspel ook online kan spelen met je vrienden?