Bieren van hoge gisting,Bieren van hoge gisting | Carrefour

Gereserveerd voor de liefhebbers. We vinden ze in verschillende varianten: de «dubbele» met 6 tot 8% alcohol en de «tripel» met een nog sterkere smaak en een hoger alcoholgehalte.

Belgische trappist

Onder deze vlag vinden we ook verschillende biertypes. Ze worden geproduceerd in een trappistenabdij, onder het toeziend oog van monniken en met respect voor tradities.

In Europa tellen we 13 bieren met het «etiket » trappist. vijf daarvan vinden we in België: Westvleteren, Orval, Westmalle, Rochefort en Chimay.

Belgische trappist

Belgisch adbijbier

In tegenstelling tot wat hun naam doet vermoeden, gebeurt hun gisting niet onder het oog van monniken maar van industriële brouwers die de naam en het recept van die eersten gebruiken zoals bij Leffe (Inbev) of Grimbergen (Maes), de bekendste.

Alleen «Val Dieu» en «Abbaye d’Aulne» worden nog op hun oorspronkelijke plaats gebrouwen. Andere grote namen: Saint-Feuillien, Maredsous, Floreffe, Tripel Karmeliet

Belgisch abdijbier

Belgisch abdijbier

Amberbier

Deze bieren  bevatten tussen de 5 en 5,5% alcohol. De markt wordt gedomineerd door de zeer intense Palm, de Antwerpse De Koninck, Bush en Gertrude, een bier dat men alleen kan drinken in Nijvel, waar het ook gebrouwen wordt.

Witbier

Eerder kruidig en verfrissend, bevatten al dan niet gemout tarwe. Het «witje» dat in de jaren ’50 verdween, kwam opnieuw tot leven dankzij brouwerij Hoegaarden. Maar Hoegaarden is niet langer alleen! Proef ook het prijzenwinnende witbier Blanche de Namur van Brasserie du Bocq!