20 combinaties van bier en kaas voor een heerlijke degustatie | Carrefour
Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Onze combinaties van bier en kaas

Wat is er gezelliger dan samen met vrienden of familie te genieten van een heerlijke kaasschotel? Met Belgische bieren erbij wordt het pas echt een smakenfestijn. In het algemeen combineren bieren het best met kazen op basis van gelijkenis. Milde bieren passen dus bij milde kazen. De sterkere bieren accentueren dan weer perfect de smaken van een karaktervolle kaas.

 

Maxime Lebrun - Category Manager Bier
Maxime Lebrun
Category Manager Bier

"Bier past net als wijn heel goed bij kaas. De opkomst en de populariteit van microbrouwerijen zorgt ervoor dat bieren van bij ons zich steeds meer profileren als een gewaardeerde partner van onze kazen. Welk type bier je ook verkiest, er is altijd een soort kaas die er perfect bij past. Op deze pagina's vind je enkele ideale combinaties terug die wij voorstellen tijdens het bierfestival in de hypermarkten Carrefour."

Ontdek alle combinaties per biercategorie

Witbier,Witbier | Carrefour

Blanche de Namur & Chavroux La Mousse

 

De zuurte en de natuurlijke frisheid van Chavroux, zijn volle smaak in de mond, zijn fruitigheid passen perfect bij toetsen van bloemen, zijn lichte bitterheid, elegante spanning van de blanche de Namur. Probeer het en je bent verkocht!

Hoegaarden & Le Rustique Brie

 

Hoegaarden wordt gebrouwen met zestes van citroen en koriander, die er een unieke smaak aan geven. Zijn kleine fruitige en kruidigeneus die citrusvruchten oproept, past goed bij kazen met schimmelkost zoals brie.

Waarom is het een goed huwelijk? Omdat ze beide dezelfde luchtigheid tentoonspreiden en omdat het interessant is om de verfijndheden tussen de producten te benadrukken (soms ook de contrasten!).

Blond uit Vlaanderen,Blond uit Vlaanderen | Carrefour

Brugse zot en Brugge jong

 

Brugse Zot is een licht biertje met fruitige en licht bittere aroma's. Zijn ideale partner? De jonge Brugse, romig en zacht na 5 weken rijping.

Brugge Tripel & Brugge Belegen

 

Brugse Tripel is een ouderwets bier uit de stad Brugge: krachtig en zacht-bitter. Bij het aperitief verrassen de Brugse Tripel en de belegen Brugse kaas door hun krachtige smaak.

Omer & Herve

 

Omerbier is ideaal bij Hervekaas, dankzij zijn subtiele bitterheid en zijn verfijnd en fruitig aroma. Een fruitige intensiteit in combinatie met een aromatische complexiteit.

Affligem Triple & Cambozola Classic

 

Affligem Tripel heeft een intens aroma van banaan met een verse toets van citrusvrucht. Zijn evenwichtige en verfijnde bittere nasmaak is ideaal bij een zachte en romige kaas zoals Combozola.

Affligem Blonde & Chavroux Pure Geitenkaas Natuur

 

Affligem Blond en zijn licht moutige smaak met toetsen van tropisch fruit past perfect bij het intieme en zachte van Chavroux.

Blond uit Wallonië,Blond uit Wallonië | Carrefour

St Feuillien Grand Cru & Brugge Dentelle

 

Dankzij de hop die gebruikt wordt bij het koud houden, geeft de Grand Cru een lichte en verfijnde bitterheid in de mond die afsteekt tegen het romige aspect van de Brugge Dentelle. Hun complementaire zoetigheden verfrissen je gehemelte.

Maredsous Triple & Maredsous Fagotin Tradition

 

De toetsen van karamelmout van Maredsous Tripel vereisen een partner met karakter. De buche Fagotin tradition en zijn licht uitgesproken aroma's zorgen voor een ideale kaas in dit huwelijk.

Chimay Goud & Chimay Grand Chimay Zacht en Smeuïg

 

Chimay Goud zal je verleiden met zijn verfrissende aroma's van hop en kruiden. Grand Chimay en de Chimay Goud bieden samen hun mooiste verfijnde en frisse smaken.

Bruin,Bruin | Carrefour

St Feuillien Brune & Brugge Dentelle Caractère

 

Probeer deze associatie tussen de St. Feuillien Bruin, bier van hoge gisting, en de Brugge Dentelle Caractère. De sterke en pittige kant van die laatste zal worden verzacht door de aroma's van koffie en de kruidentoetsen in het bier.

Ciney Bruin & Oud Brugge

 

Ciney Bruin met een fruitige en karaktervolle smaak en een licht bittere indruk zal perfect passen bij Oud Brugge, een kaas met een pittige en volle smaak.

Bush Amber & Leerdammer

 

De combinatie van het romige en de volheid van Leerdammer zou nooit zo intens zijn zonder de krachtige aroma's van rijp fruit en toetsen van karamel en cuberdon van Bush Amber.

Brugse Zot Dubbel & Oud Brugge

 

Brugse Zot dubbel is een robuust biertje, met een lichte bitterheid en een robijnrode kleur. Gaat perfect samen met de kruidige toetsen van Oud Brugge.

Chimay Rood & Chimay à la Chimay Rouge

 

De kaas "Chimay à la rouge", gewassen met Chimay, heeft een originele smaak met mouttoetsen en is licht gerookt. Je kan ook aroma's van perzik en karamel ontwaren. De ontmoeting tussen bier en kaas betekent een feest voor je smaakpapillen met een ontegensprekelijke handtekening.

Maredsous Bruin & Maredsous Fagotin Dubbelroom

 

Het licht gegrilde mout van Maredsous Bruin vervolledigt mooi de smaak van de romige en gesmolten Fagotin double crème.

Chimay Blauw & Chimay à la Chimay Bleue

 

Grand Chimay is een authentieke trappistenkaas met lekkere verse en romige melk uit het Land van Chimay. Als je geniet van deze kaas bij een Chimay Blauw, komen de smaken stap voor stap los dankzij de bitterheid en kracht van het bier. Samen vormen ze een verfijnd akkoord.

Fruitige geuze,Fruitige geuze | Carrefour

Lindemans Gueuze Cuvée René & Société Roquefort Cave Saveur

 

De bruisende aroma's van cider en sherry van de oude Geuze Cuvée René gaan perfect hand in hand met de frisheid van verse kaas of kruidenkaas.

Pecheresse Lindemans & Chavroux Natuur

 

Het bitterzoete van de Pecheresse past perfect bij verse geitenkazen zoals Chavroux, heel zacht en smeuïg, of hij nu warm wordt opgediend (in de vorm van soufflé) of uit de koelkast komt.

Belle-vue Geuze & Entremont Comté

 

Een verse en licht zurige geitenkaas past goed bij bier van spontane gisting, zoals Belle Vue Geuze. Dit licht zurig bier, maar uiterst vol en fruitig heeft gerijpt op eiken vaten en past perfect bij Entremont Comté.

Eerst de kaas, daarna het bier. Om de smaken het best tot hun recht te laten komen, proef je eerst van de kaas, en geniet je van zijn textuur. Vervolgens neem je enkele slokken van het bier.

Van de zachtste tot de krachtigste aroma's. Geef meteen de toon aan en laat je gasten beginnen met de kazen met de mildste smaken, om te eindigen bij de meest krachtige soorten.

* Bier met liefde gebrouwen drink je met verstand.