Cadeautips voor moederdag | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Cadeautips voor moederdag

Moederdag: onze ideeën voor zelfgemaakte cadeaus

Mama’s, de superhelden van ons dagelijks leven, verdienen het om gevierd te worden. Het perfecte cadeau voor haar? Iets van onschatbare ware en met liefde gemaakt. Ontdek onze ideeën waarmee je makkelijk zelf aan de slag kan om haar te plezieren.   

Ideeën voor kinderen,Ideeën voor kinderen | Carrefour

Zeg het met bloemen

Een vaste waarde waarmee je altijd scoort: bloemen brengen kleur en een goed gevoel in huis. Een idee dat zijn effect niet mist: maak je eigen boeket door zelf bloemen te plukken op een plukweide of tijdens een wandeling in de natuur. Met een tekening of een lief woordje erbij maak je het compleet. Of waarom je bloemstuk niet zelf maken met crêpepapier? Leuk om de kinderen erbij te betrekken en perfect om een mooi gepersonaliseerd decoratiestuk te maken!

De kunst van recyclage

Een mooi cadeau maken met wat je thuis hebt liggen? Uitdaging aanvaard!

1/ Een mooie glazen bokaal (met deksel) om te schilderen en te vullen met kleine dingetjes waar ze van houdt (chocolade, lieve woordjes…)

2/ Een houder voor haar gsm met een gepersonaliseerd wc-rolletje

3/ Een mooi potje met een valse cactus voor haar bureau? We houden van deze decoratie-ideeën.

4/ Een mooie armband?

 5/ een 100% natuurlijke bodyscrub in een mooi potje: daar zal ze volledig voor smelten…

Een voorstelling in de living

“We gaan een show voor je maken!” Ah, de befaamde show van de kinderen! Het zorgt voor veel gelach en emoties, maar vooral voor een fijne tijd met het gezin. Een goed idee: betrek de kinderen (die zichzelf kunnen verkleden) in een mini-toneeltje met mama als de superheldin. Het thema zal hen moeten inspireren! En als er beginnende muzikanten zijn, kan de show meteen een concert worden met geïmproviseerde muziekinstrumenten. Sfeer verzekerd!

Lieve woordjes

Niets is meer ontroerend dan een persoonlijke boodschap. Waarom maak je geen uniek postkaartje om haar te verrassen? Of haal de penselen of de stiften boven om een portret van haar te maken met een lief woordje dat je op een houten of kartonnen drager kan plakken. Het meest ontroerende blijft nog altijd een simpel gedichtje dat door een kind opgedragen wordt aan de liefste mama!

Ideeën voor tieners,Ideeen voor tieners | Carrefour

Een koninklijk ontbijt voor mama

Het zijn meestal de mama’s die zorgen voor de maaltijden thuis. Geef haar daarom op jouw beurt een dag helemaal voor zichzelf, zonder huishoudelijke klusjes. Onze site staat vol met eenvoudige recepten om haar te verrassen en om gedurende de dag haar favoriete gerechten en desserts klaar te maken. Dat gaat ze geweldig vinden! Zeker als de dag al begint met een ontbijt op bed!

Om de dag goed te beginnen maken we voor haar een gezond en natuurlijk sapje vol energie en smaak. Dankzij de antioxiderende eigenschappen van appel en gember is deze cocktail een echte boost om afvalstoffen te verwijderen en energie te geven.

Wat is er heerlijker dan een ontbijt op bed met gebak? Laat ze smelten met deze zachte muffins die je met haar kan delen. Het is de perfecte zoete touch waar iedereen blij van wordt!

Deze hartige toast is een ware autoriteit: een ideaal recept, zowel gezond als voedzaam maar ook vol smaak en frisheid. Niet voor niets is de bekende avocado toast de afgelopen jaren uitgegroeid tot een hip gerecht.

Een originele video

En waarom gebruik je de app TikTok niet om voor haar een originele boodschap te maken, met muziek, een dansje of een quote waar ze van houdt? Je kan ook samen plezier maken en een onvergetelijke video van deze speciale dag opnemen.

Wellness bij je thuis

De ultieme luxe voor een mama? Tijd voor zichzelf nemen. Doe haar dus plezier met een kleine beautykit dat 100% op haar welzijn is gericht: een masker, nagellak, bodylotion, bruisballen… genoeg om van een aangename pauze te genieten. En waarom zou je geen zelfgemaakte gezichtsbehandeling voor haar voorbereiden? Ze zal het heerlijk vinden om te kunnen ontspannen met een product dat je speciaal voor haar gemaakt hebt.

Een “bon voor…”

Knutsel met mooi gekleurd papier gepersonaliseerde tegoedbonnen en bundel ze samen zoals een klein schriftje. De gevierde mama kan ze dan uitknippen en gebruiken wanneer ze wil. “Bon voor…”: de ideeën zijn eindeloos, zelfs tijdens deze quarantaine. Een activiteit met z’n tweetjes, een kletsmomentje, een massage van 15 minuten, een bubbelbad, hulp bij het huishouden… Aan jou om je creativiteit de vrije loop te laten en te bedenken waarmee je haar plezier kan doen.

Ideeën voor volwassenen,Ideeën voor volwassenen | Carrefour

Een bokaal met lieve woordjes

Het idee is om beroep te doen op je creativiteit en een doos te vullen met positieve boodschappen: mopjes, lieve woordjes, inspirerende quotes, leuke herinneringen, liedjesteksten waar ze van houdt… Eender wat eigenlijk, als het haar maar doet lachen, haar emotioneert of een opkikkertje bezorgt op een trieste dag. Ze kan er het hele jaar door 1 berichtje per dag uitpikken, of alles in één keer lezen. Het perfecte feelgood-cadeau!

Een gepersonaliseerde geschenkmand vol lekkers

Waarom niet gewoon van het boodschappen doen profiteren om een assortiment van al haar favoriete producten uit te kiezen? Chocolade, koekjes, een cocktail, zakjes thee… Of nog beter: maak zelf de wafels of de koekjes klaar die ze zo lekker vindt! Of maak indruk met zelfgemaakte limonade, in een fles waarvan je het etiket nog eens mooi versiert. Pak alles netjes in en leg het in een mooie mand. Succes gegarandeerd!

Een momentje voor alle mama’s die ver weg zijn van ons

In deze specifieke periode besteden we speciale aandacht aan mama’s die niet het geluk hebben ons nog te kunnen omhelzen, maar ook aan de grootmoeders, zij zijn ook mama’s natuurlijk. Zijn ze in quarantaine? Stuur ze een postkaartje of een gepersonaliseerde video via de Mobile Postcard app van Bpost. Of maak van de gelegenheid gebruik om grote borden te maken met mooie berichten of tekeningen die je voor hun deur zet, om hen te vertellen hoeveel je van ze houdt. De kleinsten kunnen ook meedoen door ter plekke een krijttekening te maken of een liedje te zingen. Dat zijn kostbare momenten die hun hart zullen verwarmen.

Krijttekening

Vind het ideale cadeau in je Carrefour winkel

Maak een kleine omweg langs de papierwaren, waar je een selectie van boeken en tijdschriften zal vinden. Is je mama op haar uiterlijk gesteld? Geef haar een geschenkmand vol beautyproducten die je in de afdeling parfumerie terugvindt. Als je in de buurt van een hypermarkt Carrefour woont, kan je ervan profiteren om tussen de huishoudtoestellen en de multimedia rond te kijken. Wat je zeker zal bekoren: een citruspers, koffiemachine, koptelefoon of leeslamp… aan inspiratie geen gebrek! En terwijl je je beurt afwacht aan de kassa kan je de tijd nemen om het mooiste boeket bloemen uit te kiezen. Want voor deze speciale gelegenheid verdienen onze mama’s het allerbeste!

Cadeautips voor moederdag

Online een cadeau kopen? Het is mogelijk!

Je hoeft je huis niet uit. Bestel online alles om een verrassingsmandje vol lekkers te maken: wijn, champagne, jenever, doos koekjes en chocolaatjes, je vindt snel inspiratie om een mand te vullen! Heb je thuis geen mandje? Geen paniek, je kunt een schoenendoos of een andere kartonnen doos gebruiken, groot genoeg om een paar producten in te bewaren, die je versiert met cadeaupapier. Nog een mooi lintje en voilà! Je zelfgemaakte cadeau is klaar! Makkelijk toch?