De bakvormen:
Taart-, muffin-, cakevorm… De juiste vorm kiezen voor elk recept is van vitaal belang. En van welk materiaal? Dat kies je zelf: metaal met antikleeflaag, silicone, keramisch…
De bakplaat:
Superhandig: je schuift de bakplaat in de oven om rechtstreeks op te bakken of om er bepaalde bereidingen op te plaatsen.
De pannenlikker:
De pannenlikker is een soepele spatel in silicone, ideaal om een kom volledig leeg te maken en verspilling te vermijden. Komt ook erg van pas om geklopte room of ganache te maken.
De weegschaal:
Een weegschaal meet de hoeveelheden ingrediënten exact af, een must voor het maken van gebak. Een maatbeker kan soms gebruikt worden voor erg eenvoudige recepten.
De zeef:
Om je ingrediënten te zeven en geen klontertjes te hebben, kan je niet zonder een zeef. Idealiter heb je er verschillende van in huis, in verschillende afmetingen, afhankelijk van de hoeveelheden die je nodig hebt.
De klopper:
Manueel of elektrisch? Om eiwit op te kloppen tot sneeuw kies je beter voor een elektrische klopper, dat werkt makkelijker en sneller. In alle andere gevallen kies je naargelang de gewenste consistentie van het deeg en je spierkracht!
De deegrol:
Om je taart- of koekjesdeeg uit te rollen, heb je een deegrol nodig. Kies voor een rol met antikleeflaag, die is handiger dan een houten roller, maar niet duurder.