Een detoxkuur om terug in vorm te raken | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Een detoxkuur om terug in vorm te raken

Een detoxkuur en we zijn terug vertrokken!

Volg een detoxkuur om jezelf nieuwe energie in te blazen.

De bedoeling van een detoxkuur is niet om te vermageren, maar om het organisme te zuiveren. Ben je de voorbije periode vaak naar feestjes gegaan? Rijkelijke maaltijden gegeten en korte nachten gehad? Dan heeft je lichaam afvalstoffen opgestapeld die het niet meer afgevoerd krijgt. Deze afvalstoffen of toxines kunnen de werking van het organisme verstoren en vermoeidheid veroorzaken.

Resultaat? Je hebt een vale huid, je vertering is uit evenwicht, je raakt snel geïrriteerd, je voelt je neerslachtig en bent minder bestand tegen infecties. Gun je lichaam wat rust om zo je energieniveau terug op peil te krijgen door bepaalde makkelijk verteerbare of ontgiftende voedingsmiddelen op het menu te zetten en andere te vettige of te gesuikerde voedingsmiddelen van het menu te halen. Drink ook 2 liter water per dag om te draineren en te zuiveren. Je drinkt niet graag water? Ga dan voor thee, bouillon of soep, allemaal goede alternatieven.

5 onmisbare voedingsmiddelen

Kiwi

Kiwi is een vrucht die barst van de antioxidanten en vitamine C die de huid jong houdt. Dit fruit staat ook bekend om de positieve impact op de darmtransit.


Een detoxkuur om terug in vorm te raken

Kip

Kip is makkelijk verteerbaar mager vlees vol goede eiwitten. Maak het klaar door te stomen, te bakken in de oven of te pocheren, zonder vettige saus of room.


Een detoxkuur om terug in vorm te raken

Kolen

Kool, broccoli en bloemkool, is rijk aan vezels en arm aan calorieën. Rauwe kool bevat evenveel vitamine C als sinaasappelen. Ze bevatten krachtige antioxidanten en helpen de lever gifstoffen af te drijven dankzij hun zwavelsamenstelling.

Een detoxkuur om terug in vorm te raken

Sinaasappelen

Sinaasappelen zijn caloriearm en rijk aan vezels die de transit regelen en een verzadigingsgevoel geven. Citrusvruchten zijn ook een van de beste bronnen van vitamine C die het immuunsysteem versterkt en helpt de vermoeidheid tegen te gaan. 

Een detoxkuur om terug in vorm te raken

Rijst

Rijst bevat plantaardige eiwitten en complexe suikers die geleidelijk aan energie vrijgeven. Rijst geeft dus een verzadigingsgevoel en houdt kleine hongeraanvalletjes binnen de perken.

Een detoxkuur om terug in vorm te raken

Onze detox-recepten