Samen rond een driekoningentaart! | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Samen rond een driekoningentaart!

Lang leve de driekoningentaart!

Bladerdeeg, gemalen amandelen en een leuke boon… Met een driekoningentaart is het altijd feest! Leer meer over de driekoningentraditie over heel de wereld en ontdek onze tips om het feest thuis op een leuke manier te vieren!

Galette des rois

Een magische driekoningentaart van Disney

Bonen met afbeeldingen van jouw favoriete Disney-personages? Die zitten verstopt in onze Carrefour-driekoningentaarten! Ontdek exclusief in jouw driekoningentaart de helden uit de Disney-klassiekers die een hele generatie hebben opgevoed. Verzamel ze snel en het hele gezin smult mee. De kids zullen er gek op zijn!

Driekoningentaart

De oorsprong van de driekoningentaart

De traditie vindt haar oorsprong in het christelijke driekoningenfeest, de herdenking van het bezoek van de drie wijzen uit het oosten aan het kindje Jezus. Driekoningendag is 6 januari, maar je kan het feest ook enkele dagen vroeger - of later - vieren!

De traditie van de boon

Volgens het aloude gebruik werd de taart verdeeld in evenveel stukken als er gasten waren … plus één, het zogenaamde deel van de arme. Niet alleen op driekoningendag werd er een boon verstopt in gebak. Dat deed men elke keer als men een speciale sfeer wou creëren aan tafel. Iets om over na te denken ... En weet dat men tegenwoordig in de meeste gezinnen "vals speelt" en de boon aan de jongste geeft!

Van noord tot zuid

Van Spanje tot Canada, over Portugal en de Verenigde Staten, worden er op vele plaatsen in de wereld tussen Kerstmis en 6 januari, koningen voor een dag gekroond. De vorm van het gebak kan verschillen, of het kan een andere naam hebben, maar er is altijd een boon in verstopt, of een muntstuk, zoals in Griekenland. De driekoningentaart zoals wij ze kennen in België, is eigenlijk een traditie die is overgewaaid uit Frankrijk, daar is het bekend als "pithiviers", een gebak op basis van amandelpasta.  

Ontdek hier onze recepten

Laat je verleiden door onze driekoningentaarten

Mmm… de unieke en onweerstaanbare amandelsmaak van de traditionele driekoningentaart! Bij Carrefour vind je al onze kant-en-klare driekoningentaarten. Makkelijk en lekker, wanneer je tijd te kort komt… of gewoon geen zin hebt om zelf aan het bakken te slaan. En je kan ervan smullen voor en na 6 januari, om er zo veel mogelijk van te genieten! Wie vindt dit jaar de boon?