Het Chinese Nieuwjaar wordt met de wok gevierd | Carrefour

Het Chinese Nieuwjaar wordt met de wok gevierd

De tradities van het Chinese Nieuwjaar

 

Na het jaar van de Metaal Rat in 2020, gaat op 12 februari 2021 het jaar van de Os van start. Een mooie gelegenheid om te blijven feesten met heerlijke wokrecepten met verleidelijke Aziatische aroma’s. 

Wok up !

Chinese Nieuwjaar

Koken met de wok kan op ontelbaar veel manieren, naargelang de plaatselijke tradities en ingrediënten. Laat je inspireren door onze gezonde, geparfumeerde en pittige recepten op z’n Japans, Vietnamees, Chinees, Balinees of Thai en ga op een culinaire rondreis!

4 wokweetjes

Om de ingrediënten perfect aan te bakken, moet de lege wok worden voorverwarmd op een hoog vuur. Zo heeft de warmte de tijd om zich te verspreiden over de hele pan en niet alleen in het midden.

Gebruik een olie die bestand is tegen hoge temperaturen, zoals arachideolie, olijfolie en sesamolie. Goed om te weten: de olie moet warm zijn maar mag niet roken! 

Je ingrediënten moet voorgesneden zijn, klaar om in de wok te gieten. Zorg er ook voor dat je alle sauzen en specerijen bij de hand hebt zodat niets aanbrandt. 

Je wok zal een langer leven beschoren zijn als je de pan niet in de vaatwasser stopt of moet schoonkrabben. Spoel de wok onder warm water en wrijf schoon met een zachte spons, droog af met keukenpapier en vet dan licht in.