Het Chinese Nieuwjaar wordt met de wok gevierd | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Het Chinese Nieuwjaar wordt met de wok gevierd

De tradities van het Chinese Nieuwjaar

 

Na het jaar van de Tijger in 2022, gaat op 22 januari 2023 het jaar van het konijn van start. Een mooie gelegenheid om te blijven feesten met heerlijke wokrecepten met verleidelijke Aziatische aroma’s. 

Wok up !

Chinese Nieuwjaar

Koken met de wok kan op ontelbaar veel manieren, naargelang de plaatselijke tradities en ingrediënten. Laat je inspireren door onze gezonde, geparfumeerde en pittige recepten op z’n Japans, Vietnamees, Chinees, Balinees of Thai en ga op een culinaire rondreis!

4 wokweetjes

#1

Om de ingrediënten perfect aan te bakken, moet de lege wok worden voorverwarmd op een hoog vuur. Zo heeft de warmte de tijd om zich te verspreiden over de hele pan en niet alleen in het midden.

#2

Prepareer alle groenten voor je begint te wokken en neem sauzen en specerijen bij de hand. Zo zorg je ervoor dat er niets aanbrandt. 

#3

Gebruik een olie die bestand is tegen hoge temperaturen, zoals arachideolie, olijfolie en sesamolie. Goed om te weten: de olie moet warm zijn maar mag niet roken! 

#4

Je wok zal langer meegaan als je de pan niet in de vaatwasser stopt. Spoel de wok onder warm water en wrijf schoon met een zachte spons, droog af met keukenpapier en vet dan lichtjes in met olie.