Barbecue voor bescheiden budget | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Barbecue voor bescheiden budget

Al onze tips en recepten voor een barbecue aan bescheiden budget

Het barbecueseizoen is terug uit de startblokken geschoten! Om er zorgeloos van te genieten zonder je budget te overschrijden, inspireren we je met onze topideeën voor gerechten op de rooster, aperitiefjes en nog veel meer. Meer doen met minder, echt iets voor jou?

Slimme voorbereiding

Zo veel mogelijk huisgemaakt

Zelf brochettes en marinades maken helpt je om je budget onder controle te houden. Het concept? Koop je vlees natuur en breng het op smaak zoals je zelf wil: zoete sojasaus, barbecuesaus, knoflook en citroen… Laat je vlees minstens 2 uur rusten in de koelkast om je marinade zijn werk te laten doen.

Laat je gasten hun steentje bijdragen

En wat als je gasten ook de handen uit de mouwen staken? Want een groot gezelschap, dat loopt op. Vraag je gasten om het aperitief, het dessert of de drank mee te brengen om jou te helpen je budget binnen de perken te houden.

Profiteer van promo’s en vries in

Koop een voorraad vlees in promo en vries het in. Kippenbouten, merguez en chipolata’s zijn bijvoorbeeld makkelijk in de diepvries te bewaren. Bewaar ze in diepvrieszakken die je zo luchtledig mogelijk maakt voor je ze in de diepvries legt.

Ga voor groenten

Kiezen voor meer groenten en zelf veggiebrochettes samenstellen, dat is het ideale compromis om minder vlees te kopen en dus je uitgaven te beperken. Zet de groenten van het seizoen in de kijker, zoals courgettes of paprika’s, borstel ze in met olie en specerijen en leg ze op de rooster. Heerlijk!

Goedkoper op de rooster

Start je barbecue anders

Aanmaakblokjes kosten veel geld. Waarom eens geen andere en budgetvriendelijkere manieren uitproberen om het vuur aan te steken? Steek enkele tortillachips aan en leg ze op de houtskool, of gebruik bananenschillen. Handig en antiverspilling! Nog een optie? Kurken of krantenpapier.

Gebruik minder houtskool

Vermijd onnodig veel houtskool te gebruiken door je barbecue niet te vroeg in gang te steken. Je hebt maar een twintigtal minuten nodig om het vuur goed op gang te krijgen, klaar om te bakken. Strooi er daarna tijdens het bakken houtskool bij, maar met mate. Reken ongeveer 1,5 kg houtskool voor 4 tot 6 personen.

Goed plan

Het eten blijft kleven? Om dat te vermijden, wrijf je vooraf met een halve ui over de rooster. Doeltreffend!

Low budget aperitief

Huisgemaakte cocktails

Alcohol is duur en de drank kan je budget de hoogte indrijven. De oplossing? Zelf maken, natuurlijk! Maak je cocktails, mocktails en andere aperitiefdrankjes zo veel mogelijk zelf, met een goedkope alcohol als basis, aangevuld met vers fruit, siroop of frisdrank die je al in huis hebt. Sangria is en blijft een vaste en goedkope waarde, of mojito. Laat kant-en-klare mengelingen links liggen, ze zijn duur en erg gezoet! 

Goedkope desserten

Ode aan het zomerfruit

Een lekker dessert hoeft niet noodzakelijk veel te kosten. En het is het seizoen van het zomerfruit: gebruik het in ijslolly’s, fruitsalades, dompel het onder in gesmolten chocolade… En op de rooster? Brochettes natuurlijk, met schijfjes geroosterde ananas, banaan met chocolade of staafjes gekaramelliseerde meloen… laat je goesting en creativiteit de vrije loop. En om te genieten van fruit buiten het seizoen, ontdek ons gamma diepvriesfruit, aan kleine prijzen!