Bijgerechten voor de barbecue | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Bijgerechten voor de barbecue

Salades, aardappelen, granen… Al onze recepten voor bijgerechten op jouw barbecue

Mmm, die herkenbare geur van geroosterd eten… Het barbecueseizoen is op kruissnelheid en we hebben zin in heerlijke maaltijden in de openlucht. Vlees en vis blijven misschien de hoofdmoot, maar een barbecue is niet compleet zonder heerlijke bijgerechten. Ontdek dus onze tips en recepten voor makkelijke bijgerechten op je barbecue: vol smaak en creativiteit.

 

Makkelijke en snelle bijgerechten

Rooster zo veel mogelijk op de barbecue

Groentebrochettes, plakjes aubergine, een zachte kaas in een doosje… maak het jezelf makkelijk door je bijgerechten direct op de barbecue klaar te maken. De voorbereiding doe je net voor je ze op de rooster legt en ze krijgen zo dat heerlijke geroosterde aroma. Courgette, paprika, maïs en ui zijn onverwoestbare klassiekers op de rooster!

Ga voor de klassiekers

De traditionele aardappel in de schil, gekookt in water en met saus of lookboter, blijft een snel en lekker bijgerecht op de barbecue. Je kan ter afwisseling de gekookte aardappel vullen met groenten of kaas, verse kruiden en wat boter. Verpak in aluminiumfolie en rooster ongeveer 15 min op de barbecue.

Kies voor kant-en-klare mengelingen

Gemengde salades, pastasalades, taboulé… in tijdsnood zijn kant-en-klare alternatieven een godsgeschenk. Enkele eenvoudige tips om ze te pimpen: gebruik verse kruiden, besprenkel met een scheut citroensap, olijfolie of vinaigrette, en bestrooi met extraatjes zoals noten, druiven, olijven of gedroogde tomaten.

De salade… van aardappelen

Net als pastasalades, is aardappelsalade perfect voor bij de barbecue. Heerlijk met mayonaise, bieslook en andere kruiden, en past perfect bij eieren en gerookte zalm. Koud of warm te degusteren… jij kiest!

De salade… geroosterd