Burgers op de barbecue | Carrefour

Je tijdstip

Burgers op de barbecue

Bak je burgers eens op de barbecue!

Ieder z’n burger, of die nu van bij ons of van ver weg is. Pittig, zoetzuur, met kip, veggie of recht uit de zee: rooster ze op de barbecue, dien op met een huisgemaakt sausje en genieten maar!

 

Het geheim van een lekkere burger

Burgers op de barbecue

Ben je traditioneel ingesteld, of neig je meer naar de nieuwe keuken, een lekkere burger moet altijd vers en kwaliteitsvol zijn: bio brood, vlees of een ander uitgelezen ingrediënt, vers aangesneden kaas en “home made” saus. 

Die goede basis vul je aan volgens eigen smaak: augurkjes, uien, tomaat, rucola, scheuten, gedroogde tomaten, kappers, geroosterde courgettes, ... Zo zet je je tanden in een gezonde en lekkere burger, die niets te maken heeft met junkfood.

Er zijn burgers voor alle smaken en voorkeuren

Met kip

Deze kippenburger met mangosalsa is zowel fris als kruidig en brengt de smaak van de mango in evenwicht met die van de koriander, jalapeno en limoensap. Je kan aan de mangosalsa wat avocado toevoegen om het nog origineler te maken.

Veggie

Dit recept van een vegetarische burger met peulvruchten op basis van linzen, kikkererwten en spinazie is heel origineel. De burger combineert beet met zachtheid. Je kan de tomaten vervangen door plakjes verse perzik voor een verrassende zoet-zoute versie.

Met vis

Witte vis, pittige ananassaus, komkommer met azijn: deze visburger met komkommersalade en ananassaus is verrassend en overheerlijk! Je kan de vis vervangen door scampi’s of kip, ter afwisseling.