Burgers op de barbecue | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Burgers op de barbecue

Burgers à toutes les sauces

Bak je burgers eens op de barbecue!

Ieder z’n burger, of die nu van bij ons of van ver weg is. Pittig, zoetzuur, met kip, veggie of recht uit de zee: rooster ze op de barbecue, dien op met een huisgemaakt sausje en genieten maar!

 

Elk land zijn eigen burger

Burgers op de barbecue

De hamburger bestaat meer dan 100 jaar. Sindsdien vind je overal ter wereld plaatselijke varianten. met typische nationale ingrediënten. Zoals een Griekse burger met feta, een Belgische burger met oude Brugge kaas, een Mexicaanse burger met maïs of een Italiaanse burger met pesto. Welk land je je ook kiest, ze hebben zeker burgers waar je niet genoeg van krijgt!

Wist je dat...

De burger komt uit Hamburg in Duitsland.

In 1921 kon je voor het eerst een burger kopen in een fast food restaurant.

Het zal je niet verbazen dat de Amerikanen de meeste burgers eten. Goed voor miljarden burgers per jaar.

Er zijn burgers voor alle smaken en voorkeuren

Kippenburger

Deze kippenburger met mangosalsa is zowel fris als kruidig en brengt de smaak van de mango in evenwicht met die van de koriander, jalapeno en limoensap. Je kan aan de mangosalsa wat avocado toevoegen om het nog origineler te maken.

Veggieburger

Dit recept van een vegetarische burger met peulvruchten op basis van linzen, kikkererwten en spinazie is heel origineel. De burger combineert beet met zachtheid. Je kan de tomaten vervangen door plakjes verse perzik voor een verrassende zoet-zoute versie.

Fishburger

Witte vis, pittige ananassaus, komkommer met azijn: deze visburger met komkommersalade en ananassaus is verrassend en overheerlijk! Je kan de vis vervangen door scampi’s of kip, ter afwisseling. 

Het geheim van een lekkere burger

Burgers op de barbecue

Ben je traditioneel ingesteld, of neig je meer naar de nieuwe keuken, een lekkere burger moet altijd vers en kwaliteitsvol zijn: bio brood, vlees of een ander uitgelezen ingrediënt, vers aangesneden kaas en “home made” saus. 

Die goede basis vul je aan volgens eigen smaak: augurkjes, uien, tomaat, rucola, scheuten, gedroogde tomaten, kappers, geroosterde courgettes, ... Zo zet je je tanden in een gezonde en lekkere burger, die niets te maken heeft met junkfood.