Veggie barbecue | Carrefour

Je tijdstip

Veggie barbecue

Recepten en tips voor een veggie barbecue

 

Waarom zou je niet eens durven gaan voor een vegetarische barbecue? Geroosterde groenten, kazen, vleesvervangers en andere heerlijke gerechten zorgen voor een barbecue-ervaring door een andere bril. Laat je inspireren door onze veggie recepten en tips voor een perfecte barbecue zonder vlees. Ben je vegetariër of niet, het blijft heerlijk, smaakvol en iedereen kan ervan genieten!

Groenten, de sterren van je barbecue

Groenten zijn gezond, barsten van kleur en uiteenlopende smaken en passen perfect bij elkaar of bij andere ingrediënten. Ga voor de vaste waarden op een brochette, in plakjes of in een salade: maïs, champignons, paprika’s, aubergines, courgettes, ui...

Onze onmisbare tips?

Gebruik voldoende olie zodat de groenten niet uitdrogen. En laat je groentjes marineren met verse kruiden, voor nog meer smaak!

 

Vleesvervangers op de rooster gelegd!

Vegetarische alternatieven, dat is meer dan alleen maar groenten! Denk maar aan tofu, quorn, tempeh, seitan, … Je vindt ze onder de vorm van burgers, worsten of balletjes, zitten vol met eiwitten, kan je makkelijk op een brochette prikken en rooster je op de barbecue zoals klassiek vlees, maar dan 100% vegetarisch. Sfeer en smaak gegarandeerd!

Veggie barbecue

Beestig lekkere bijgerechten

Pasta- en groentesalades en taboulé combineer je met brochettes voor een volledig barbecuefestijn dat barst van de smaak. Fruit en kaas zorgen voor een frisse en zomerse mengeling van smaken en texturen. De veggie bijgerechten zijn net als de veggie barbecue zelf: creatief en vol van smaak.

Kazen om te roosteren

CAMEMBERT

Je grilt hem in zijn houten doos, verpakt in bakpapier en dan nog in een vel aluminiumfolie. Reken ongeveer 10 min tussen de houtskool, of 20 min boven de rooster. Bestrooi met fijngehakte gedroogde tomaten of besprenkel met honing, en serveer met soldaatjes van vers brood, of met staafjes rauwe groenten.

GEITENKAAS

Vorm een bootje van bakpapier en aluminiumfolie, leg er een stronk geitenkaas in en breng op smaak met rozemarijn en tijm. Besprenkel met honing, sluit de papillot en leg 10 min op de rooster. Serveer met brood, groenten of brochettes!

REBLOCHON

Zodra hij verpakt is in bakpapier en vervolgens in aluminiumfolie, smelt zijn romige hart zachtjes en komen spectaculaire smaken vrij. Tegelijk blijft de korst krokant.

HALLOUMI EN MANOURI

Je legt ze in dikke sneden op het rooster. Voeg geen olie toe, want de natuurlijke vetten zullen vrijkomen. Laat ze een paar minuten grillen, tot ze mooi goudbruin kleuren, en draai ze dan om. Serveer ze met kalamata-olijven, basilicum en peper.