De voordelen van biovoeding | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

De voordelen van biovoeding

Biologische voeding, het is goed om te weten wat je eet!

 

Wil je weten op welk vlak bioproducten anders zijn en waar hun smaken vandaan komen? Wil je ook heerlijke en handige tips? Bedien jezelf!

Bio in vraag gesteld… en beantwoord!

Wat,Wat | Carrefour

Bio, wat is dat?

Een bioproduct kopen is synoniem voor het consumeren van een gezond, vers en milieuvriendelijk product. Bioproducten zijn het resultaat van een biologische landbouw die geen chemische synthetische producten of GGO gebruikt. Chemische meststoffen of onkruidverdelgers zijn verboden. Dieren krijgen uitsluitend voeder dat volgens biologische normen werd geteeld. Bioproducten zijn het resultaat van productiemethodes die de gezondheid van mens en natuur respecteren, waardoor ze al hun voedingskwaliteiten behouden. Om akkers vruchtbaar en productief te houden en tegelijk het grondwater en de biodiversiteit te beschermen, maakt biologische landbouw geen gebruik van GGO, pesticides of synthetische meststoffen.    

Belgische bio

We zetten ons in om Belgische producenten te ondersteunen en producten van bij ons te promoten. Daarom bieden wij je een brede waaier aan van 100% Belgische bioproducten, zoals ons brood, onze boter, onze aardbeien, onze kip, ons vlees, ...

Gegarandeerd bio

Bioproducten voldoen aan alle ethische regels van de biologische landbouw. Maar bioproducten aan kleine prijzen zijn geen bioproducten van lagere kwaliteit. Al onze bioproducten moeten beantwoorden aan strikte normen, gecontroleerd en gecertificeerd door officiële en onafhankelijke instanties. Ze bevatten gegarandeerd geen GGO, pesticides, additieven of chemicaliën.

Hoe bio consumeren?

Ruime keuze aan bioproducten


Het gamma Carrefour Bio producten is de voorbije jaren erg gegroeid en blijft dat ook doen, om een antwoord te kunnen bieden op de noden en verwachtingen van alle klanten. Er zijn nu bioproducten in niet minder dan 14 afdelingen en die passen perfect in het kader van de Act for Food: bio voor iedereen, voor een betaalbare prijs en met respect voor alle betrokkenen.

Ons bio gamma

Ons bio gamma

Bestel hier
Waarom,Waarom | Carrefour

Waarom biologisch eten?

1.   Chemische meststoffen en pesticiden verboden!

Biologische landbouw gebruikt geen synthetische bestrijdingsmiddelen. Hij doet aan vruchtwisseling, beschermt de biodiversiteit en maakt de keuze, voor het fokken van robuustere rassen, aangepast aan onze omgeving. Biolandbouwers kiezen voor compost, de mesthoop en natuurlijke meststoffen. Om hun kweek te beschermen, gebruiken ze preventieve natuurlijke methodes. Resultaat: alleen maar goede dingen op je bord!

 

2.  Geen groeihormonen of antibiotica

Bij biokweek hebben de dieren ruimte en krijgen ze gezonde en voornamelijk lokale voeding. Met die productiemethode wordt het gebruik van antibiotica en groeihormonen vermeden. Zo garandeert bio niet alleen de kwaliteit van het vlees, maar ook eieren en melkproducten die veel natuurlijker zijn.

3.  Heerlijk vlees zonder GGO

GGO zijn verboden bij biologische kweek. De dieren krijgen een gecontroleerde biologische voeding. Het biovlees dat je eet is dus zacht en smaakvol.

4.     Eet natuurlijk zonder smaakversterkers...

... of gehydrogeneerde vetten. Zonder aroma's, kunstmatige kleurstoffen en zoetstoffen. En additieven? Er worden 47 soorten toegestaan, tegenover 300 bij traditionele voeding. Een mooie troef voor je gezondheid.   

5.    Gezonde groeten en fruit

De schil van het fruit en de groenten werd niet behandeld. Het bevat heel wat voedingsstoffen: 25% tot 50% vitamines en antioxidanten! Het is nutteloos ze te schillen: het volstaat om het fruit en de groenten onder water af te borstelen. De voordelen zijn legio: je wint tijd, je bent sneller verzadigd en je krijgt een veel authentiekere smaak.    

6.    Meer smaak

Bioproducten worden geoogst wanneer ze rijper zijn. Ze hebben dus alle tijd gehad om hun natuurlijke aroma's te concentreren. Het fruit en de groenten bevatten ook minder water en behouden hun volume tijdens het kookproces. Het doet sommigen terugdenken aan hun kindertijd. Anderen zullen het plezier van een nieuwe smaak ervaren.       

7.     Heerlijk en gevarieerd

Dankzij bio kan je heel wat smaken (her)ontdekken: vergeten groenten, lokale fruitsoorten of speciale broodsoorten zijn maar enkele voorbeelden! In ons bio-assortiment vind je trouwens een zeer gevarieerd aanbod aan groenten en peulvruchten, volkorengranen, graanproducten, gezonde vetten, vleesvervangers, pitten en noten. Kom het ontdekken in onze winkels!    

8.    Producten met een hogere voedingswaarde

Tal van wetenschappelijke studies bewijzen het: biovoeding heeft een hogere voedingswaarde (essentiële mineralen en vitaminen).    

9.     Biologische landbouw verbruikt minder energie

Bioboerderijen zijn minder groot en gebruiken minder machines dan traditionele boerderijen.

10.    Biologisch eten is een engagement

Door bio te eten toon je dat je geeft om het milieu en voorstander bent van een menselijke, sociale economie.       

Al het nieuws over bio

Bio vlees
Het Carrefour Bio vlees in 100% recycleerbare verpakkingen