Hoe ontcijfer je de biolabels? | Carrefour
Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Hoe ontcijfer je de biolabels?

 

De etikettering van bioproducten garandeert dat ze beantwoorden aan de zeer strikte normen van de biologische landbouw en dat ze gecertificeerd zijn door onafhankelijke instellingen. Om je te begeleiden staan de biocertificatielabels op de verpakkingen van de producten. Ze zijn er het bewijs van dat er geen enkel kunstmatig aroma, smaakversterker, kleurstoffen of zoetstoffen bij de productie van het product komt kijken. De eerste reflex om een bioproduct te herkennen: het Europese label, zeg maar Eurofeuille. Het is verplicht aanwezig op bioproducten. Een overzicht van de belangrijkste labels!    

Comment déchiffrer les labels bio ?

1. Carrefour BIO: een gecertificeerd merk

Carrefour Bio biedt gecertificeerde producten die voor iedereen betaalbaar zijn. Het Europese label staat automatisch op al deze producten: een bewijs van kwaliteit en betrouwbaarheid.

Hoe ontcijfer je de biolabels?

2. Europees label

Het Europese label, bekroond door onafhankelijke instellingen, is verplicht voor bioproducten. Het garandeert dat het voedselproduct voor minimum 95% afkomstig is uit biologische landbouw. Het werd geproduceerd zonder pesticiden of chemische meststoffen, zonder kunstmatige meststoffen of groeihormonen. Voor vlees en eieren is dit label onder meer het bewijs dat de dieren een natuurlijke voeding krijgen zonder GGO.

Hoe ontcijfer je de biolabels?

3. Biologische landbouw

Het AB-label (Agriculture Biologique - Biologische landbouw) is het officiële Franse label. Het beantwoordt aan een lastenboek dat vergelijkbaar is met dat van het Europese label. Het garandeert voedingsproducten die tot 95% afkomstig zijn uit biologische landbouw, zonder chemische pesticiden of herbiciden, zonder kunstmatige meststoffen of groeihormonen. Wat de kweek betreft, bewijst het dat de dieren gevoed en behandeld werden volgens de biologische normen.

Hoe ontcijfer je de biolabels?

Ontdek de andere labels

Er bestaan meerdere labels met hun specificaties. Je kan naast het Europese label dus ook andere labels terugvinden die elk verwijzen naar verschillende specificaties. De bekendste is het bio garantie label.

Het bio garantie label:

Het Belgische biolabel markeert producten die des te meer rekening houden met hun duurzaamheid op het vlak van milieu en op sociaal en economisch vlak.    

Hoe ontcijfer je de biolabels?

Hoe herken je een biologisch ei?

Dit cijfer verwijst naar de manier van kweken:

0: biologische landbouw

1: kweek in open lucht

2: kweek in grondhokken    

3: kweek in kooien

 
ISO-code van het land van herkomst: 

BE voor België

Traceerbaarheidscode voor de kweek:

Dit cijfer geeft de referenties van de kweker. Voor een Belgisch ei verwijzen de 4 cijfers naar de site en de kweekgebouwen.    

Hoe ontcijfer je de biolabels?

Al het nieuws over bio

Bio vlees
Het Carrefour Bio vlees in 100% recycleerbare verpakkingen