Fruit en groenten | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Fruit en groenten

Fruit en groenten eten het hele jaar door!

 

Vruchten en groenten zijn onmisbaar om elke dag in topvorm te zijn. Daarom ook is hun kwaliteit van het hoogste belang: het fruit en de groenten Kwaliteitsketen Carrefour werden geselecteerd volgens zeer strikte criteria en staan garant voor absolute versheid. Met hun kostbare schat aan voedingsstoffen, waaronder vitamines, zijn ze bovendien ook nog uiterst gevarieerd en smakelijk. Ontdek hier de 1001 manieren om ze te bereiden, zonder veel gedoe. Een waar genot voor de hele familie!

Fruit en groenten

Op zoek naar informatie over fruit en groenten van het seizoen?

 

Dan zit je hier goed. Met deze interactieve fruit- en groentekalender vind je vlot wat de natuur ons elke maand te bieden heeft!

Onze favorietjes

Fruit en groenten, dat is puur gezondheid!

We kunnen het niet genoeg herhalen: elke dag fruit en groenten eten, is goed voor jou! Waarom? Omdat ze pluspunten hebben die van onschatbare waarde zijn voor de gezondheid van heel je gezin. Omdat ze o zo smakelijk zijn en ons uitnodigen om er in de keuken simpel, creatief en verantwoord mee om te gaan. Ze zijn makkelijk te bereiden en te bewaren, en dus is er geen enkele reden om er niet volop gebruik van te maken! Daarom besteedt Carrefour ook al z’n aandacht aan de kwaliteit van de vruchten en groenten: voorrang voor lokale producten van het seizoen, en een 100 % versheidsgarantie.

Fruit en groenten

Fruit en groenten

Seizoensproducten, waarom?

Seizoensproducten eten en van lokale teelt is extra goed voor ons én voor de planeet. Het is heel eenvoudig: de natuur stelt ons de beste producten op het beste moment ter beschikking. Ze moeten dan minder behandeld worden, waardoor het fruit en de groenten meer antioxidanten en andere voedingsstoffen bevatten en meer smaak hebben. Zo beantwoorden ze ook meer aan onze voedingsnoden van het moment. En tot slot zijn ze betaalbaarder én milieuvriendelijker, want ze hebben minder transport nodig en slorpen minder energie op. Samengevat alleen maar goed nieuws voor jezelf en voor onze planeet! En omdat evenwichtige voeding en respect voor het milieu onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, geeft Carrefour voorrang aan lokale vruchten en groenten van het seizoen. 

De basis? Versheid!

Fruit en groenten, de beste partners van onze gezondheid? Jazeker, op voorwaarde dat hun smaak en versheid van absolute topkwaliteit zijn. Met dat doel zetten we alles in het werk om je het beste te garanderen. Actie 15 van Act For Food is HET versheidslabel van alle Carrefour winkels: een strenge selectie en strikte controles, veeleisende selecties van telers, kwaliteitscontroles in alle fases, tot in het winkelrek. Tot slot: wie vers zegt, zegt ook snel: Carrefour geeft voorrang aan de korte keten en lokale productie. En ben je ondanks al onze voorzorgen niet tevreden over de vruchten en groenten van Carrefour? Dan betalen we je het product terug, online of in de winkel.

Jouw beurt!