De weldaden van fruit en groenten | Carrefour

De weldaden van fruit en groenten

Fruit en groenten: wat zijn hun pluspunten?

 

Fruit en groenten zitten in dezelfde voedselgroep en brengen ook dezelfde soorten onmisbare voedingsstoffen aan: vitamines, mineralen, en natuurlijk vezels. Al die kostbare stoffen brengen nauwelijks calorieën mee maar zijn wel onmisbaar voor de goede werking van je lichaam. Dat leggen we even uit …

Onze favorietjes

Zomerfruit, zomerse groenten

Zomerfruit en zomerse groenten

In de zomer, als de warmte makkelijk uitdroging van ons lichaam kan veroorzaken, staan aangepaste vruchten en groenten klaar voor ons, boordevol dorstlessend water (meloen, watermeloen, tomaten…). Nog beter: paprika’s, abrikozen en perziken bereiden onze huid voor op de zon en veilig bruinen, en courgettes beschermen onze ogen tegen de agressieve UV straling.

De Natuur, dat zit goed in elkaar

De jaarkalender van fruit en groenten van het seizoen loopt perfect gelijk met onze voedselbehoeften. Zo bevatten typische wintervruchten en groenten (mandarijn, sinaasappel, grapefruit, citroen, wortelen) veel vitamine C, magnesium en betacaroteen: alles wat onze weerstand versterkt, helpt te vechten tegen (winter)vermoeidheid en ons mentaal opgepept houdt in afwachting van de lente!

Citrusvruchten

Antioxidanten, wat is dat?

Antioxidanten in vruchten en groenten

Antioxidanten zitten in veel vruchten en groenten. Het zijn moleculen die onze lichaamscellen beschermen tegen aanvallen van buitenaf waar ze elke dag aan worden blootgesteld. Een heleboel onderzoeken hebben al aangetoond hoe weldadig ze zijn: ze beschermen ons organisme tegen vroegtijdige veroudering, tegen bepaalde types kanker en sommige hart- en vaatziekten, ze geven onze weerstand een boost, en helpen ons af te vallen, veilig bruin te worden én littekens te genezen.

Waarom niet uit de diepvriezer?

De dosis vitamines en mineralen in diepvriesfruit en –groenten is net zo hoog als in de verse producten en kan soms zelfs hoger zijn. Het invriesproces beschermt namelijk de gezonde stoffen, omdat de vruchten en groenten snel worden geplukt, schoongemaakt, gewassen en tot -18°C worden bevroren. De producten zijn handig, meteen bruikbaar in de keuken, gepureerd of tot coulis verwerkt, in soep gebruikt of voorgesneden. Zo bieden ze variatie, gezondheid en smaak op momenten dat we weinig tijd hebben. Schitterend!

diepvriesgroenten en -fruit