Een moestuin uit de grond stampen, hoeft niet moeilijk te zijn! | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Een moestuin uit de grond stampen, hoeft niet moeilijk te zijn!

Tips en tricks om je eigen moestuin aan te leggen

 

Heb je een weidse tuin of een klein balkon, tuinieren is voor iedereen plezierig… Je droomt van tomaten en prei uit eigen tuin? Go for it! Een moestuin is makkelijker dan je denkt. Je zal ervan genieten nog voor je één blaadje sla geproefd hebt. Je eigen lapje grond flink in de watten leggen, daar word je zelf alleen maar beter van! De Carrefour hypermarkten hebben kwaliteitsvolle producten aangepast aan jouw persoonlijke voorkeur en aan de oppervlakte die je ter beschikking hebt. Handen (en groene vingers) uit de mouwen!

4 tips om je moestuin aan te leggen

1. Het gereedschap

Natuurlijk moet je investeren in wat onmisbaar gereedschap voor je groentetuin. Maar Carrefour kan je daarbij helpen, met kwaliteitsvol gereedschap aan onklopbare prijzen. Als je dat gereedschap goed onderhoudt, gaat het jarenlang mee. Goed voor jouw portemonnee en voor de natuur!

2. De locatie.

In de tuin:
Plaats je moestuin op een handige plek. Niet te ver van je huis en dichtbij een kraan, dat is handig voor het gieten.

Op je terras of balkon:
Kies planten op basis van hun behoeften in overeenstemming met het zonlicht op je terras of balkon. Zo komen ze volledig tot hun recht en kunnen ze goed groeien.
 

3. Het opruimen

Maak het je makkelijk en voorzie een klein tuinhuisje voor je gereedschap dichtbij je moestuin.    

4. Een goede mix

Meng groenten en planten met bloemen. Zo kan je decoratieve combinaties maken met planten die een gunstig effect op elkaar hebben!    

Niet vergeten!

Giet je moestuin met regenwater! Vraag advies bij je gemeente. Misschien kan je wel profiteren van een premie voor het installeren van een regenwaterput.

Een moestuin voor iedereen

Een moestuin uit de grond stampen, hoeft niet moeilijk te zijn!

De moestuinbak 

Dit hoekje in de tuin, bedoeld om er enkele groenten te kweken, is een traditie die al sinds de Middeleeuwen bestaat. Je kan makkelijk sla, radijzen, spinazie, tomaten en kruiden kweken en snel genieten van verse groentjes, zonder grootste tuinprojecten te moeten opzetten!    

De moestuin op poten

Een hoekje van het terras of het balkon, meer heb je niet nodig voor een moestuin op poten. Omdat de moestuin verhoogd is, kan je alles goed in de gaten houden: ongewenste insecten, onkruid, nieuwe scheuten, …  En het is zo veel makkelijker om rechtopstaand te kunnen oogsten!

Een moestuin uit de grond stampen, hoeft niet moeilijk te zijn!

5 tips om te tuinieren op je balkon

Wat mag je op je balkon zetten?

Neem contact op met de gemeente en/of je huisbaas om je rechten en beperkingen te kennen.

Een tuin op je balkon

En waarom geen kunstgras op je balkon leggen? Op die manier creëer je een echte groene oase.

Het materiaal verplaatsen

Denk erover na hoe je al het materiaal op je balkon zal krijgen.

Controleer of je balkon stevig genoeg is

Potten, potgrond en planten zijn zwaar! Voor je aan je urban jungle begint, check je best eerst hoeveel gewicht je balkon kan dragen. En vergeet niet dat terracottapotten ook heel zwaar zijn. Ga dus eerder voor potten in hout of plastic, naargelang je favoriete trend.

Kies je planten zorgvuldig uit

Baadt je balkon in het licht of tocht het er? Is het er heet of ijskoud? Aan de hand van die vragen selecteer je de planten. Denk er ook aan dat gebouwen warmte en beschutting bieden, je kan dus planten uitzoeken die gedijen in een iets tropischer klimaat! Maar denk aan de buren. Neem geen planten die hun balkon overwoekeren.

Niet vergeten!

Woon je in de stad? Kies planten die bestand zijn tegen vervuiling! Ga voor planten met stugge, dikke bladeren of soorten die elk jaar nieuwe bladeren kweken. Enkele voorbeelden van planten die tegen de vervuiling kunnen: buks, klimop, camelia, bamboe, hulst, lavendel of winterharde planten zoals duizendschoon. Er zijn er genoeg!