Jouw ideeën komen tot volle bloei op onze tuinafdeling | Carrefour
Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Jouw tuin bloeit helemaal open dankzij onze tuinafdeling

 

De lente maakt zijn intrede in de tuin. Het perfecte moment om alles op alles te zetten voor een weelderig groen gazon, spectaculaire bloemenpracht en een uitnodigend terras. Wij helpen je stap voor stap.

De tuin ligt op je te wachten! Hoe ga je te werk om je tuin in te richten, te onderhouden en te schikken? Dat is een kwestie van het juiste gereedschap te kiezen om je gazon en je planten te verzorgen, plantgoed te selecteren dat goed gedijt in jouw grond, het comfortabelste tuinmeubilair te kiezen en de meest magische tuinverlichting. Wij helpen je de juiste keuzes te maken.    

4 stappen na de winter

1.    Controleer je gereedschap

Je moet absoluut eerst je gereedschap controleren. Je grasmaaier is het belangrijkst, onderhoud hem goed. Check ook je ander gereedschap: snoeischaar, hark, schop, heggenschaar, schoffel, kruiwagen. Zeker dat je alles hebt om je (opnieuw) op je tuin te storten? Raadpleeg onze lijst basisgereedschap.    

3.     Snoei fruitbomen met rood fruit en klimplanten

Heb je rodebessen-, frambozen- of zwartebessentruiken? Snoei ze nu. Idem voor gevoelige klimplanten die je in de winter niet hebt kunnen snoeien, zoals kamperfoelie of clematis. Staan er hortensia's of jonge bomen in je tuin? Snoei ze dan opnieuw in vorm.    

2.    Verticuteer je gazon

Heb je al het nodige gereedschap gecontroleerd en in orde gebracht? Dan kan je je gazon verticuteren. Ga met een verticuteermachine over je gras, zo verlucht je het, verwijder je het mos en kan je in de lente genieten van een prachtig gazon! Verrijk de bodem vervolgens met kalk.    

 

4.     Verdeel de stammen

Heb je vaste planten die je graag zou verdelen en verspreiden over je tuin? Dan is nu het ideale moment om ze uit te graven, te verdelen en te planten waar je maar wilt.    

Onze tuinier tips

Een serre in de tuin om het seizoen te verlengen

Je ziet een serre wel zitten? Goed idee! Met een serre neem je een voorsprong op het zaaiseizoen en verleng je het moestuinseizoen. Voordeel? Je kan nog langer genieten van groenten uit je eigen tuin.

Een serre helpt je ook je planten te beschermen tegen slecht weer, ziektes en ongedierte. Je houdt er het licht, de temperatuur en de verluchting onder controle. Tuinserre in aluminium, serre in polycarbonaat, tunnelserre, tuinserre met afdekzeil, miniserre met afsluitklep… Het is een kwestie van de serre te kiezen die het best past bij jouw plannen.    

Jouw ideeën komen tot volle bloei op onze tuinafdeling

Jouw ideeën komen tot volle bloei op onze tuinafdeling

Top, die tuinberging!

Van welke tuinberging droom jij? Wordt het een ruimte om je tuingereedschap, barbecue en grasmaaier veilig op te bergen? Een extra plek om brandhout te laten drogen, een workshop onder te brengen of uit de regen te kunnen tuinieren? Een eerder decoratief huisje waar je kan ontspannen in een lounge zetel? Een pergola voor een zomerkeuken? Een carport? Kies naargelang je noden en voorkeuren een tuinberging met de juiste afmetingen, zowel praktisch en mooi. Keuze genoeg!   

Een goed uitgeruste tuinier is er twee waard!

Krijg je groene vingers door de lente? Zoveel te beter, dat is goed om in vorm te blijven! Vertrouw op ons om je uit te rusten met het juiste gereedschap, we hebben ... alles voor je stadstuintje! De ideale checklist:    

 1.    Een mooi mandje

Enorm praktisch om snoeischaren, kleine schopjes of harkjes in te doen en door de tuin te lopen. Je kan een gekleurde mand ook in een hoekje zetten, dat zorgt voor een decoratieve toets.    

3.    Assortiment zaaizaad

Het is lente, hét moment om jezelf een plezier te gunnen door je favoriete kruiden te planten en hiermee bijvoorbeeld salades op smaak te brengen. Praat je met je tomaten? Plant er ook!    

5.    Een wagentje voor elke ondergrond

Zijn er potten die je moet opslaan, is er gereedschap dat je moet opbergen of dien je het speelgoed van de kinderen te verzamelen? Je kan het wagentje gemakkelijk voorttrekken en opbergen in een hoek van de tuin.    

2.    Een goede kruiwagen

Een tuin betekent gemaaid gras en tuinafval. Wie tuin zegt, zegt dus kruiwagen. Het is de onmisbare partner van de tuinier, in gegalvaniseerd staal.

 

4.    Regenopvangbak

Voor het onderhoud van je tuin heb je liters water nodig. Dat komt goed uit, België is niet bepaald wat je een ‘droog’ land noemt. Recupereer het regenwater in deze bak en gebruik het om je gewassen te besproeien.    

6.    Voor lange zomeravonden...

De tuin of het balkon zijn te warm als de zon volop schijnt, maar heerlijk bij valavond. Voorzie enkele lantaarns of kaarsen die je verspreidt om alle hoekjes en kantjes in de verf te zetten.    

Allemaal de tuin in!

Het weer wordt eindelijk beter: tijd om de tuin uit zijn winterslaap te halen. In onze tuinfolders vind je de interessantste aanbiedingen van grasmaaiers en tuingereedschap, maar ook serres en tuinbergingen. Na inspanning volgt ontspanning: zodra je tuin op orde staat, kan je genieten van het mooie weer dankzij onze tuinmeubelen en barbecues.