Onze tips voor de tuininrichting van je dromen | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Onze tips voor de tuininrichting van je dromen

Plant de zaadjes voor een stijlvolle tuindecoratie

 

Een tuin of terras is een plaats die je naar eigen smaak kan inrichten, waar je leeft en ontspant. Net zoals binnen! Je kan er zelfs een speciaal plekje creëren. Alles hangt af van welke meubelen, verlichting, planten en accessoires je kiest. De mogelijkheden zijn eindeloos. Een gezellig buitenhoekje voor jezelf in het leven roepen, is dus makkelijker dan ooit.

Je vindt onze favorieten in de winkel!

Hout, teak, metaal, plastic.... Voor welke tuinmeubels kies jij?

Voor je materialen of kleuren kiest, moet je goed weten waar je je tuinmeubelen wilt plaatsen. Op een terras of balkon? Op een grasperk? Let er dan op dat tafel- en stoelpoten niet in de aarde wegzinken. De rest is een kwestie van stijl en sfeer.

meubles jardin en metal

Plastic en metaal voor felle kleuren

Wil je je terras- of tuininrichting een boost te geven? Dan kom je met metalen (denk aan bistromeubeltjes) en plastic meubelen een heel eind. Rood, groen, geel, fuchsia, lichtblauw ... Ze bestaan in alle kleuren. Hou kussens en andere accessoires dan wel sober (parasols, lampen, bloempotten). Een mooie manier om je stadsbalkon op te fleuren! Aan jou om uit te zoeken welke trends je wilt volgen.

Hout: natuurlijk en tijdloos

Onbewerkt hout – teak of geen teak – past perfect bij alle kleuren en materialen. Door zijn geraffineerde look kan je het naar hartenlust combineren met kussens, parasols, tafellinnen... Een goede optie dus als je je tuinmeubelen elk seizoen een make-over wilt geven. Hout past zowel bij klassiek als modern. Het heeft alles mee. Behalve zijn gewicht dan.

meubles jardin en bois

meubles salon jardin

Tuinsalon. De nieuwe must

Een tuinsalon is comfortabel en geeft je tuin een gezellige en moderne toets. Ook een tuinsalon vind je in alle soorten materialen. Het is een nieuwe manier om te ontspannen in de buitenlucht.

Denk er eens over!

  • Plastic? Ja, want plastic meubelen vind je in alle kleuren, plastic imiteert andere materialen maar is onderhoudsvriendelijk, licht en goedkoop.
  • Hout? Ja, want hout is mooi en duurzaam. Maar bedek de meubelen in de winter met een hoes als je ze buiten laat staan.
  • Gevlochten kunststof? Ja, want het is bestand tegen vrieskoude, vocht en uv-stralen (als het een speciale behandeling heeft ondergaan) en je hebt de keuze uit vrij natuurlijke kleuren. 

Goed om te weten: bijpassende zwarte, grijze, witte of groene tinten zijn in, omdat ze elegantie uitstralen.

4 decoratieve elementen om sfeer te scheppen

Als je je tuin inricht, doe je dat om er dag én nacht van te genieten. Denk dus aan elementen die zowel praktisch als esthetisch zijn. Handig om je inrichting een bijzondere toets te geven, ongeacht het uur van de dag en de hoeveelheid zon.

1. Tuinverlichting

Buitenverlichting is essentieel om je paradijselijke hoekje extra gezellig te maken. Lantaarns met kaarsjes op de grond roepen de charmante momenten van weleer op. Lampen op zonne-energie verleiden door hun praktische aspect. Omdat ze snoerloos zijn, kan je ze overal zetten. Slingers geven je tuin een landelijke touch. Vooral als je ze aan de takken van een boom hangt.

Tuinverlichting

parasol

2. Parasols en schaduwzeilen

Dit zijn de elementen bij uitstek die het praktische aan het decoratieve koppelen. De keuze van het doek brengt kleur en beklemtoont de chique, tijdloze kant van de decoratie.       

3. Bloembakken en -potten    

Richt je een terras in, dan kan je met potten groene plantenpartijen maken. Je bekomt dit effect door meerdere potten samen te zetten. Terracotta is mooi maar zo zwaar. Niet vergeten! Plastic potten zijn lichter en ze zien er tegenwoordig bijna even mooi uit.

pots de fleurs et jardinières

Chaises longues jardin

4. Ligstoelen, ligbedden, schommels, kussens en hangmatten    

Alles wat je nodig hebt om de perfecte sfeer te scheppen. Schommels geven een romantische toets. Een reuzenkussen met een felle kleur zorgt voor een moderne twist. Een ligbed straalt nostalgie uit, doet je denken aan vakanties aan zee. Een ligstoel is dan weer een en al Italiaanse dolce far niente. Zowel bij ligbedden als ligstoelen heb je de keuze. Afhankelijk van de gekozen stof breng je wat leven in de brouwerij of hou je het sober. Hetzelfde geldt voor hangmatten. Die doen je wegdromen naar een exotische vakantie.