Dressing detox doe je zo | Carrefour
Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Tijd voor een dressing detox!

 

De lente is het ideale moment om je kleerkast eens onder handen te nemen. Haal je innerlijke Marie Kondo boven en hou enkel de kledij bij waarin je je goed voelt. Net als Thelma kan je met vriendinnen overleggen welke kledingstukken mogen blijven en welke de deur uitvliegen. Dressing detox party!

Lenteschoonmaak in de kast!

Thelma, 21 jaar en kleuterleidster in wording, neemt de proef op de som en profiteert van de lente om haar garderobe eens grondig te sorteren. Ze vraagt online advies aan haar vriendinnen en zij helpen haar om de juiste keuzes te maken ... en om plezier te maken natuurlijk! Zakken en smartphone met House Party (een sociaal netwerk enkel voor vrienden) in de hand: Thelma en haar vriendinnen zijn helemaal klaar voor een leuke namiddag. Aan de slag!

Thelma : "Tijd voor de grote schoonmaak!"

Thelma toont haar klerenkast

Maak de juiste keuzes

Kledij

Thelma begint met haar kleren uit de kast te halen. "Ik had een pak meer kleren dan ik dacht!", vertelt ze. Zodra alles op een stapel ligt, neem je elk stuk en pas je het. Bij twijfel kan je altijd advies vragen aan je vriendinnen, zij kennen je stijl maar al te goed. En wie weet kan je hen wel een kledingstuk geven als beloning...

Kledij

Stel jezelf de juiste vragen: heb je dit kledingstuk het afgelopen jaar gedragen? Zo niet, weg ermee! Deze jeans herinnert je aan je oude gewicht? Neem er dan afscheid van! Zie je er niet goed in deze kleur of met dit patroon? Zelfs als dit een duur kledingstuk was, heb je er niet veel aan. Je kunt het proberen verkopen, maar het mag zeker de deur uit!

Kledij

Leg de kleding vervolgens in 3 stapels: de stukken die je wil houden, stukken die je weggeeft of verkoopt en degene om weg te gooien of te recycleren. Tip van Thelma: "Ik gebruik 2 à 3 gescheurde, uitgewassen of beschadigde kledingstukken om klusjes te doen." Je kan de kledij ook herstellen of aanpassen (badge, lint, kralen, etc.) om het een tweede leven te geven. Kortom: bewaar alleen wat je echt leuk vindt en waarin je je goed voelt!

Thelma : "Gelukkig zijn mijn vriendinnen er ook bij!"

Opgeruimd staat netjes

Tijd om op te ruimen! Zorg ervoor dat je garderobe bij je levensstijl past, en zowel aangenaam als praktisch is. Begin met elk type kleding (alle sokken, alle truien ...) samen te leggen. Daarna kan je ze ook op kleur ordenen. Dit ziet er niet enkel goed uit, maar het is ook eenvoudiger om daarna je outfits te matchen. Vraag zeker  je vriendinnen hierbij om advies!

kleerkast

Zorg ervoor, afhankelijk van de grootte van je kleerkast, dat je snel bij je kledij van het huidige seizoen kan. Maak voor al de rest gebruik van vacuüm opbergzakken of dozen, of leg ze onderaan. Je kan ook manden of dozen gebruiken om kleine items (ondergoed, accessoires ...) in op te bergen. Thelma laat de nodige ruimte tussen haar kleren en vouwt alles netjes op. Marie Kondo toont je de beste manier! Opgeruimd staat netjes!

Thelma : "Het ging sneller en gemakkelijker dan gedacht!"

gesorteerde kledingitems

Wat met de kledij die weg mag?

Oude kledij

Thelma gooit haar oude kleren niet zomaar in de vuilbak. Er zijn heel wat mogelijkheden om ze een nieuw leven te geven. Zo zijn er overal kledingcontainers te vinden van Wereldmissiehulp, Spullenhulp of Oxfam. Je kan ook een beroep doen op Vinted, de app waarmee je kledij kan verkopen. In de Leuvense kledingwinkel René maken ze dan weer nieuwe stukken van oude kledij. Of je kan natuurlijk ook mondmaskers maken van oude kledij!.

*Al deze organisaties en initiatieven ondervinden momenteel de nodige hinder vanwege het coronavirus, kijk dus best eerst eens op hun website voor praktische info.

Thelma: "Mijn oude kledij een nieuw leven geven voelt heel fijn!"