Budget menu | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Budget menu

Feestmenu's voor een minibudget

Voor geslaagde feesten die lief zijn voor je portemonnee, hebben we inspirerende menu-ideeën die indruk zullen maken: kwartelboutjes met druiven, trifle met clementines, varkensgebraad met rozemarijn… Heerlijke recepten aan miniprijzen en tips om zo weinig mogelijk voedsel te verspillen, voor een feestmenu vol smaak.

Jouw feestelijk menu voor minder dan 50 euro

Onze no waste tips

Laat nooit restjes staan op kamertemperatuur, in geen enkel seizoen.

Laat je warme gerechten zo snel mogelijk afkoelen door ze over te scheppen in een koud recipiënt en bewaar ze daarna fris.

Dek nog lauwe restjes nooit af maar wacht tot ze volledig zijn afgekoeld voor je ze afdekt.

Je ontdekt een vergeten gerecht in je diepvries? Als het gerecht nog niet vervallen is, ontdooi het dan enkel in de koelkast of de microgolf.

Een perfect feestmenu voor een klein prijsje

Onze slimme budgetideeën

Een fraai feestmenu zonder je spaarpot pijn te doen? Ja, dat kan. We bewijzen het met deze 10 tips:

 1. Linzen, kikkererwten, sardines... Met deze goedkope ingrediënten maak je makkelijk feestelijke lekkernijen zoals dips.
 2. Bij het aperitief maken miniporties alles extra feestelijk. Maak minirolletjes (zalm/komkommer/ verse kaas...), minicroques, of kleine hartige wafeltjes.
 3. Truffel is een onbetwiste ster van feestmaaltijden, maar je kan hem vervangen door truffelolie of truffelzout, die je makkelijk onder een roomsaus mengt.
  Nog een verrassende optie: de combinatie van aardpeer en gepelde walnoten, die echt ruikt naar truffel, maar dan zonder truffel. Pure bluf!
 4. Tartaar en carpaccio vallen op door hun manier van versnijden en zorgen voor een elegante presentatie, ideaal voor de feesten. Het idee? Vervang de klassieke rauwe vis of vlees eens door fruit en groenten van het seizoen. Budget, elegant en lekker!
 5. Voeg wat citruszeste toe aan een ‘simpele’ puree. En serveer hem als wafels of muffins.
 6. Presenteer je gerechten op een bijzondere, aantrekkelijke manier: met een spuitzak, een serveerring, een pipet. Speel met contrasten, vormen en kleuren. In de plaats van een eenvoudige appeltaart kan je bijvoorbeeld rozen van bladerdeeg met appel serveren...
 7. Budgetvriendelijk hoofdgerecht? Kies voor gebraad, maar dan in deegkorst, dat geeft een instant feestelijk effect.
 8. Chocoladefondue is altijd spannend, gezellig en feestelijk. Kies fruit waar je van houdt, en snoepjes zoals marshmallows.
 9. Maak zelf je kerststronk! Het kost minder, en je kan zelf de smaak en grootte bepalen.
 10. En als je die kokosroom nu eens opklopte tot exotische slagroom?
 

Het gamma Extra

Kant-en-klare hapjes, voorgerechten, hoofdgerechten, bijgerechten en desserts. Het Carrefour Extra gamma helpt je een echt feestmaal te maken van superieure kwaliteit, tegen kleine prijsjes. Het gamma werd exclusief voor de eindejaarsfeesten ontwikkeld en zal maar enkele weken in de winkel liggen. Ontdek het snel!