Budget menu | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Budget menu

Feestmenu's voor een minibudget

Voor geslaagde feesten die lief zijn voor je portemonnee, hebben we inspirerende menu-ideeën die indruk zullen maken: kwartelboutjes met druiven, trifle met clementines, varkensgebraad met rozemarijn… Heerlijke recepten aan miniprijzen en tips om zo weinig mogelijk voedsel te verspillen, voor een feestmenu vol smaak.

Feestelijke budgetrecepten voor minder dan 3 euro

Onze slimme budgetideeën

Een fraai feestmenu zonder je spaarpot pijn te doen? Ja, dat kan. We bewijzen het met deze 10 tips:

 1. Linzen, kikkererwten, sardines... Met deze goedkope ingrediënten maak je makkelijk feestelijke lekkernijen zoals dips.
 2. Bij het aperitief maken miniporties alles extra feestelijk. Maak minirolletjes (zalm/komkommer/ verse kaas...), minicroques, of kleine hartige wafeltjes.
 3. Truffel is een onbetwiste ster van feestmaaltijden, maar je kan hem vervangen door truffelolie of truffelzout, die je makkelijk onder een roomsaus mengt.
  Nog een verrassende optie: de combinatie van aardpeer en gepelde walnoten, die echt ruikt naar truffel, maar dan zonder truffel. Pure bluf!
 4. Tartaar en carpaccio vallen op door hun manier van versnijden en zorgen voor een elegante presentatie, ideaal voor de feesten. Het idee? Vervang de klassieke rauwe vis of vlees eens door fruit en groenten van het seizoen. Budget, elegant en lekker!
 5. Voeg wat citruszeste toe aan een ‘simpele’ puree. En serveer hem als wafels of muffins.
 6. Presenteer je gerechten op een bijzondere, aantrekkelijke manier: met een spuitzak, een serveerring, een pipet. Speel met contrasten, vormen en kleuren. In de plaats van een eenvoudige appeltaart kan je bijvoorbeeld rozen van bladerdeeg met appel serveren.
 7. Budgetvriendelijk hoofdgerecht? Kies voor gebraad, maar dan in deegkorst, dat geeft een instant feestelijk effect.
 8. Chocoladefondue is altijd spannend, gezellig en feestelijk. Kies fruit waar je van houdt, en snoepjes zoals marshmallows.
 9. Maak zelf je kerststronk! Het kost minder, en je kan zelf de smaak en grootte bepalen.
 10. En als je die kokosroom nu eens opklopte tot exotische slagroom?

Onze andere feestmenu's