Wat zou een kerstdiner zijn zonder een goede cocktail of mocktail om de festiviteiten af te trappen? Laat je inspireren door onze cocktail- en mocktailrecepten om het eindejaar te laten schitteren!
Uit een fles champagne kan je 6 à 7 champagnecoupes serveren. Zijn jullie met veel? Kies dan voor een magnumfles met het equivalent van 2 flessen. Een ander voordeel: het is het beste formaat voor een optimale bewaring van de champagne.
Om een fles bubbels snel te koelen, vul je best een emmer met ijs. Voeg zout toe en daarna water om het proces te versnellen. Vervolgens deponeer je de fles in het ijs.
Champagne, cava en prosecco drink je goed gekoeld, maar niet ijskoud. Als ze te koud geserveerd worden, verliezen ze hun delicate smaak en elegantie. De ideale temperatuur schommelt rond de 9°.
Een glas met een suikerrandje? Dip de bovenkant van het glas in citroensap en daarna in griessuiker. Voor een gekleurd randje kan je het citroensap vervangen door grenadine of muntsiroop.