Aperitieven als kunstvorm | Carrefour

Je tijdstip

Aperitieven als kunstvorm

De onweerstaanbare charme van de aperitivo

 

Met de mooie dagen zijn de terrassen terug geopend: het aperitiefseizoen is uit de startblokken geschoten! Verras je vrienden met Italiaanse delicatessen om te knabbelen en te drinken, die bovendien allemaal makkelijk klaar te maken zijn!

Aperitieven is een kunst. Het goudgele licht en de groene natuur doen ons ritme vertragen en vragen om een “dolce vita” levensstijl… Daarom zoeken we inspiratie in Italië. Zalig ontspannen en kletsen met vrienden op een zonovergoten terras of een geïmproviseerde picknick in de schaduw van de bomen… Daarbij serveren we een superfrisse fruitcocktail in zomerse kleurtjes, heerlijke gezonde en zelfgemaakte dipsausjes, in combinatie met onverwoestbare bruschetta of eenvoudige grissini…

Cashew om te kraken

Cashewnoten barsten van de vitamines, mineralen en oligo-elementen en zijn dus goed voor ons organisme, op voorwaarde dat je ze met mate consumeert. Bovendien zijn ze super lekker! Je kan ze puur natuur eten, als tussendoortje of vieruurtje, of je kan ze mixen met knoflook en fijne kruiden voor een vegan dip. Ze zijn een gezonde knabbel bij bruschetta of grissini, boordevol smaak, en zullen bij je vrienden in de smaak vallen!

Sunny Negroni

Een ijskoude cocktail in oogstrelende kleuren is ideaal om te genieten van die heerlijke zomerse sfeer. We gaan voor een Italiaans huwelijk met een gesofisticeerd resultaat: negroni sbagliato, een verleidelijke cocktail die de bittere smaak van campari combineert met zoete noten van schuimwijn. Volgens de legende is deze cocktail per ongeluk geboren in een Milanese bar in de jaren 70: de barman zou prosseco hebben genomen in plaats van gin… De aperitief is verre van mislukt (sbagliato), want het drankje is een klassieker geworden. Met een twist van sinaasappelzeste en enkele rode vruchten is het de perfecte aperitivo om de eetlust aan te scherpen!

Shop online bij Carrefour